• Rally Monte Carlo følger du på Eurosport.no og discovery+ torsdag 20. januar til søndag 23. januar!
14. januar 2017: Oliver Solberg fullfører sitt aller første rally (rallysprint) i Rally Alūksne i Latvia, 15 år gammel. Solberg, med Veronica Gulbæk Engan ved sin side, kjører inn til en sterk 7. plass i debuten med bilen Peugeot 208 R2.
14. januar 2022: Oliver Solberg forbereder seg til en ny sesong – denne gangen som WRC-fører. Innlemmet i Hyundais fabrikk-lag skal Solberg for aller første gang prøve seg i WRC-sirkuset for fullt. Lørdag skal 20-åringen på den storstilte åpningen av WRC-sesongen 2022 i Østerrike, sammen med de aller største rally-profilene.
*PARIS - DAKAR
Mikkelsen debuterer i Rally Dakar: – Overrasket over å være her
01/01/2022 PÅ 16:26
– Det er helt sykt. Det har gått veldig fort, sier Oliver Solberg til Discovery, som selv har markert dagen med en helt spesiell innlegg på sosiale medier fredag.

– WRC har allltid vært drømmen

Neste uke står Oliver Solberg på startstreken i Monte Carlo, der han er en av tre Hyundai-førere som suser inn i WRC-sesongen 2022. For første gang skal Oliver, sønn av rallyførerne Petter Solberg og Pernilla Solberg (tidligere Walfridsson), ut på den største scenen av de alle.
I 2021 fikk 20-åringen prøve seg på det øverste nivået i rally-VM, men i 2022 er han fast inventar i sirkuset. I tillegg til Oliver Solberg, skal også belgiske Thierry Neuville og estiske Ott Tänak kjøre i Monte Carlo.
Oliver Solberg har alltid drømt om å kjøre WRC, også etter at han kjørte inn til 7. plass i Rally Alūksne i 2017.
– WRC har alltid vært drømmen og planen, men jeg hadde aldri trodd at det skulle gå så fort. Det å få lov til å være en del av et WRC-team og et factory-team allerede nå er utrolig kult, for jeg vet hvor lang tid og hvor krevende det er, forteller Solberg til Discovery.
  • Oliver Solberg er godt i gang med forberedelsene til Rally Monte Carlo neste uke. Fra torsdag til søndag kan du følge alle fartsprøver på Eurosport.no og discovery+!

Berg-og-dalbane-sesong

Det norske rally-esset, som kjører under svensk pass, avsluttet 2021-sesongen kruttsterkt med en 5. plass i Rally Monza. Alt stemte derimot ikke like godt i 2021, og til Discovery beskriver han sesongen som en berg-og-dalbane.
– Jeg startet bra og avsluttet bra, så var det noe dritt mellom der. Nei, det var en veldig lærerik og tøff sesong. Jeg hadde store mål i WRC2, der målet var å vinne VM, men det var mange utskiftninger og mye som ikke gikk helt etter planen. Jeg fikk heller ikke en full sesong i WRC2, selv om det var planen, forklarer Solberg før han fortsetter:
– Det var samtidig fantastisk å få alle de mulighetene med WRC-bil som jeg fikk. De løpene gikk jo fantastisk bra.
– Hva er du mest fornøyd med i 2021?
– Vanskelig å si, men asfaltløpene gikk jo veldig bra. Jeg visste at jeg var god på grus og snø, men å prestere på samme nivå på asfalt var helt fantastisk, svarer han.

Ny sesong av «Team Solberg»

I 2020 lanserte discovery+ serien «Team Solberg», der seerne fikk et unikt innblikk i rally-hverdagen til hele teamet rundt Oliver Solberg, inkludert storfamilien Solberg. Serien tok for seg 2019-sesongen, der den da 17 år gamle (ble 18 år midtveis i sesongen) føreren blant annet var en del av Subaru sitt team i USA.
Gjennom fjorårssesongen har Oliver Solberg nok en gang hatt et kamerateam på slep gjennom sesongen, og tirsdag 18. januar er det duket for premiere på sesong 2 av «Team Solberg».
– De er veldig proffe folk. Det har vært en fantastisk fyr som har vært med hele veien, og han har utrolig mye passion og det liker jo vi, smiler Solberg.
  • Har du enda ikke sett sesong 1 av «Team Solberg»? Se den her!
– Han har dokumentert alt. Han har fått med utrolig mye positivt, men også de utrolig tøffe tidene. Den er «by far» mye bedre enn sesong 1, understreker 20-åringen.
– Hva kan vi vente oss?
– Mye glede og mye følelser, i tillegg til mye bakgrunnsstory. Vi får noen storyer som ikke er så kjente fra før, og som til og med jeg ikke visste om før jeg så det. Serien starter bra, så går det litt ned i midten, så avslutter den bra, akkurat som sesongen min, ler Oliver Solberg.
Sett denne?

Solberg fikk starttrøbbel minutter før start – her dytter han bilen inn til service

WRC
Ny tvist i den norske rivaliseringen: – Kom som en overraskelse
30/12/2021 PÅ 13:53
WRC
Edmondson blir fast kartleser for Oliver Solberg
21/12/2021 PÅ 18:26