Finnen har kjørt strålende gjennom de tre dagene i Rally Estland. Rovanperä har ledet siden den fjerde fartsprøven på fredag, og hadde sikret seg et forsprang på 54 sekunder ned til irske Craig Breen. Dermed kunne han kontrollere inn til sin første seier i Rally-VM.
Med dagens seier blir han tidenes yngste til å vinne et VM-løp. Rekorden ble tidligere holdt av landsmannen Jari-Matti Latvala, som i 2008 vant Rally Sverige i en alder av 22.
WRC
Avslørte finte – duket for duell om VM-tittelen
17/09/2021 PÅ 15:49
Belgiske Thierry Neuville tok 3. plassen foran regjerende verdensmester, Sebastien Ogier.
For norske supportere ble det også noe å juble for. Heller ikke i WRC2 var det den store spenningen i dag. Etter noen trøblete dager, hadde Andreas Mikkelsen fått en luke på 26 sekunder ned til landsmann, Mads Østberg, før den siste dagen av Rally Estland. Begge de norske kom seg helskinnet gjennom de siste seks fartsprøvene, og kunne med det innkassere de to øverste plassene i WRC2.
Bolivianske Marco Bulacia tok den siste pallplassen.

God kontroll på sammendraget

Med sju av tolv WRC-rallyer fullført, har Mikkelsen skaffet seg en liten luke ned til Mads Østberg i WRC2-sammendraget. Mikkelsen har 93 poeng, mens Østberg står med 84. Bulacia er nærmest de to nordmennene i sammedraget også med 78 poeng.
I hovedklassen er det Sebastien Ogier som leder sammenlagt. Franskmannen står med 133 poeng, mens Elfyn Evans følger tettest med 99.
Neste WRC-rally er Rally Belgia. Det starter 13 august.
WRC
Skiller lag med kartleser: – Ikke uvenner, men det funket rett og slett ikke
16/09/2021 PÅ 18:27
WRC
Ny VM-sjanse for Solberg – får «straffejobb» på fabrikken hvis han feiler
13/09/2021 PÅ 12:37