Populære sporter
All sport
Vis alt

Solberg drømmer om milepæl i historisk rally: – Denne alle vil ha

Pål Strande Gamlemoen

Oppdatert 04/09/2020 klokken 07:20 GMT+2

Oliver Solberg har startet godt etter koronapausen. Det håper 18-åringen å bygge videre på i Rally Estland.

Oliver Solberg

Foto: Eurosport

– Det finnes ikke noe lignende denne følelsen. Ja, vi har jo kjørt andre mindre løp for å varme opp til dette, men nå begynner WRC igjen. Det er denne alle vil ha, sier Oliver Solberg i en pressemelding.
For torsdag ettermidag er WRC-sirkuset tilbake for første gang etter koronapausen. Da skal verdens beste rallysjåførerer konkurrere i Rally Estland. Solberg stiller til start i WRC3-klassen, det tredje øverste nivået.
Det blir første gang det kjøres Rally Estland. I fjor ble det kjørt et promoevent der, mens det i år har fått plass på WRC-kalenderen grunnet koronapandemien.
– I fjor hadde jeg ikke kjørt noen WRC-runder i det hele tatt. Jeg kunne ikke fordi jeg var 17 år. Men flere av de store var med i Estland i fjor. Ott Tänak, Andreas Mikkelsen og Elfyn Evans var der. Ja, jeg kjørte i en annen klasse, men å være rundt dem og konkurrere blant dem var et stort steg for meg, sier Solberg.
– Nå ser jeg frem til å ta et nytt steg, legger han til.
En eventuell seier i WRC3-klassen vil i så fall være hans første på det nivået.
Og Solberg har imponert i koronapausen. I midten av august kjørte han til ERC-seier i Rally Liepāja i Latvia. Han kom seg også på pallen i Rally di Roma Capitale.
– Det var en god seier. Det tar litt tid å få hodet med på farten disse veiene har, så det var veldig nyttig med seieren i Latvia.
Nå ønsker han å bygge videre på suksessen. Rally Estland starter 18.000 fredag 4. september.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame