Store mengder snø og flere minusgrader venter i Rovaniemi når det skal kjøres for å vinne sesongens andre WRC-løp.
Som om ikke forholdene er utfordrende nok, sørger pandemien for at Rally Arctic Finland går uten publikum. Det gjør at førerne har fått beskjed om å fylle bilen med nødvendig utstyr, slik at de skal kunne komme seg løs på egenhånd.
Rally Finland
Fly forbanna Solberg etter utkjøringen: – F***
05/08/2022 PÅ 08:26
– Det blir kniv hvis du kjører på reinsdyr, så blir det vinterdresser slik at du ikke fryser, og så blir det spade for hvis du må måke deg ut av snøen. Du må ha med full survival kit, sier en humoristisk Oliver Solberg til Eurosport, i den første episoden av Driver Debrief.

– Tenker ikke akkurat på å kjøre ut

Vanligvis kan fører og kartleser regne med hjelp fra de som står langs løypa hvis de kjører ut, men så lenge publikum uteblir, må de komme seg videre på egenhånd.
Da Oliver Solberg kjørte ut på en av fartsprøvene under Rally Monte Carlo, ble han stående fast. Nå har de finske arrangørene anbefalt deltakerne å ha både spade og varme klær tilgjengelig underveis i løpet, slik at de kommer seg videre.
19-åringen har fått med seg oppfordringen, men er ikke spesielt glad i å forberede seg på å kjøre ut.
– Vi tenker ikke på å kjøre ut akkurat. Vi tenker på kjøringen først og fremst, så det er vel teamet og mekanikerne som får holde styr på hva vi trenger hvis vi kjører ut, sier Solberg.

– En liten fordel

Denne helgen kjører nordmannen en av Hyundais raskeste biler, når han får sin debut på det øverste nivået i rally-VM. Det skjer på samme sted som han og lagkamerat Ole Christian Veiby kjørte løp i januar.
– Det er en liten fordel for oss som har vært der. Du kjenner veiene litt, så det er en fordel. Det blir veldig morro, det er fantastiske veier der, sier Solberg.
– Vi har fordelen med at vi kjenner veiene og føret. Det er derfor vi har lyst å reise dit for å ta poeng, sier Ole Christian Veiby til Eurosport.
Veiby kjører sesongens første WRC-løp i Finland og gleder seg til å komme i gang i det som blir en litt spesiell sesongåpning for 24-åringen.
– Det er veldig mye snø, og det var utrolig kaldt da vi var der i januar. Det kommer til å bli kaldt, og det er derfor vi blir oppfordret til å ha med varme klær, hvis det skulle skje noe. Det gjør det litt spesielt.
Rally Finland går fra 26. til 28. februar og sendes på discovery+.
Se første episode av Driver Debrief med Oliver og Ole Christian:

Se første episode av Driver Debrief

Rally Finland
Solberg måtte bryte Rally Finland – kjørte ut etter 300 meter: – Har ikke ord
05/08/2022 PÅ 06:53
Rally Finland
Neuville best i gang i Rally Finland – forsiktig start for Solberg
04/08/2022 PÅ 22:01