Den norske Citroën-føreren fikk tidsstraffen etter å ha kommet seks minutter for sent til en sjekk på den 12. fartsprøven. Årsaken skal ha vært at han mistet et hjul mellom etappene og måtte reparere det lands veikanten, skriver wrc.com.
Før søndagens avsluttende prøver er Østberg 2,7 sekunder bak den finske sammenlagtlederen Jari Huttunen i klassen rett bak eliten på Sardinia.
Rally Finland
Fly forbanna Solberg etter utkjøringen: – F***
05/08/2022 PÅ 08:26
33-åringen ligger totalt på sjetteplass. Søndag kjører han for å ta en ny VM-rundeseier på WRC2-nivå. I fjor ble han verdensmester i den klassen.
– Jeg har brukt alle mine krefter i dag på å reparere bilen mange ganger og i tillegg kjøre så fort som mulig. Det har vært en veldig krevende dag, men vi er innenfor rekkevidde, det er helt sikkert, sa Østberg ifølge wrc.com.
I toppklassen tok den franske tittelforsvareren Sébastien Ogier over sammenlagtledelsen i det italienske grusrallyet. Ott Tänak var i føringen etter fredagens kjøring, men estlenderen måtte bryte da han traff en stein på den 12. fartsprøven.
Ogier er 38,9 sekunder foran briten Elfyn Evans.
Oliver Solberg (19) skulle ha kjørt i WRC2-klassen på Sardinia, men pappa Petters positive koronatest sendte ham rett i karantene.
(Eurosport/©NTB)
Rally Finland
Solberg måtte bryte Rally Finland – kjørte ut etter 300 meter: – Har ikke ord
05/08/2022 PÅ 06:53
Rally Finland
Neuville best i gang i Rally Finland – forsiktig start for Solberg
04/08/2022 PÅ 22:01