Det norsksvenske rallytalentets lagkamerat Ott Tänak var raskest gjennom hele rallyet i Italia, men pådro seg en tidsstraff på to og et halvt minutt for å komme for sent til den sjuende fartsprøven. Dermed gikk seieren til hans unge makker i Hyundai-stallen.
– At jeg står igjen som vinner tar jeg ikke så seriøst. Fortsatt er det et stykke opp til Ott Tänak. Han viste imponerende kjøring, og jeg fikk klare indikasjoner på at jeg har mye jobb å gjøre før jeg er på det nivået, sa Solberg.
Rally Finland
Fly forbanna Solberg etter utkjøringen: – F***
05/08/2022 PÅ 08:26
Han hadde tidligere kjørt WRC-bil bare på snø, med 7.-plass i VM-runden i Finland.

Erfaring

– Det var litt av en opplevelse å komme hit og kjøre den på asfalt for første gang. Det viktigste var å lære bilen å kjenne og få erfaring på asfalt. Jeg skulle gjerne ha vunnet en fartsprøve, men det lot seg ikke gjøre i kamp mot en verdensmester.
Søndag ble det klart at Solberg stiller blant elitekjørerne i Safari-rallyet i Kenya om halvannen uke. Det blir den første VM-runden i rally i Afrika siden 2002.
Solberg måtte nylig stå over Rally Italia Sardinia på grunn av koronakarantene. Der skulle han etter planen ha kjørt den største klassen for andre gang i karrieren. Nå skjer det i stedet i Nairobi mellom 24. og 27. juni. Solberg viste i WRC-debuten at han har tempoet inne.

Enormt stort

– Jeg vet at jeg snakker mye om drømmer, men dette er virkelig en av de store. 19 år er gått siden sist VM-runden i Kenya ble kjørt. At jeg får sjansen til å kjøre i den største klassen i Hyundais fabrikkbil når sporten er tilbake i Afrika er enormt stort, sier Solberg i en pressemelding.
19-åringens far, Petter Solberg, debuterte som nominert fabrikkfører for Ford i nettopp Safari-rallyet. Det gjorde han i 1999.
(©NTB)
Sett denne?

Passe fornøyd Solberg: – Fortsatt mye å lære

Rally Finland
Solberg måtte bryte Rally Finland – kjørte ut etter 300 meter: – Har ikke ord
05/08/2022 PÅ 06:53
Rally Finland
Neuville best i gang i Rally Finland – forsiktig start for Solberg
04/08/2022 PÅ 22:01