• Se oppsummering av runden på Eurosport 1 fra 23:59 søndag kveld.

Søndag fortsatte det 18-årige stortalentet lørdagens imponerende kjøring under dag to av Rally Liepaja i Latvia. Han holdt hodet kaldt da han ble rammet av motorproblemer på den åttende fartsprøven og tok vare på sin klare ledelse.

WRC
Østberg roser nordmennene: – Oliver har imponert veldig
24/01/2021 PÅ 14:52

Solberg avsluttet første dag med 10 sekunders forsprang på fabrikkjører Mads Østberg. Til slutt var han 20,1 sekunder foran Østberg. De to var i en klasse for seg selv.

Det kunne endt annerledes for Solberg, som fikk problemer på den åttende prøven.

– Motoren gikk på bare tre sylindre i første halvdel av den prøven, men plutselig tente den på alle fire igjen. Da måtte jeg ta i ekstra for å begrense tapet mest mulig. Jeg var veldig nervøs da det skjedde, men heldigvis gikk det bra til slutt, sa Oliver Solberg i en pressemelding.

Han tapte bare fem sekunder på prøven og ledet dermed fortsatt med 17.

– De siste prøvene handlet om å kontrollere ledelsen. Jeg er utrolig glad for at vi greide å forsvare fjorårsseieren, sa han etter å ha vunnet seks av ti fartsprøver, inkludert løpets to siste.

– Jeg er helt utslitt. Dekkene var også helt utslitt, så jeg var litt nervøs. Ikke bare litt, forresten, sa pappa og tidligere verdensmester Petter Solberg til VG.

Nå venter VM-runden i Estland 4.-6. september, før en ny EM-runde på Azorene to uker senere. Oliver Solberg sier at han ikke har bestemt om han vil delta på Azorene.

– Han må jo stille opp der nå. Blant annet kjemper han om mer enn en million i premie til beste junior i mesterskapet, sa Petter Solberg til VG.

Aleksej Lukjanuk, som ble europamester i 2018, ble treer i Rally Liepaja. Russeren er Solbergs nærmeste rival i EM-sammendraget.

Solberg, Østberg og muligens Ole Kristian Veiby kjører WRC Rally Estland 4.-6. september. Det kan du følge på Eurosport Player og Dplay.

(©NTB)

WRC
Her er Mikkelsen ekstremt nær kjempesmell: – Det satte en støkk i dem
24/01/2021 PÅ 12:01
WRC
Innrømmer feil: – Burde hørt på pappa
23/01/2021 PÅ 17:20