Solberg og kartleser Aaron Johnston vil kjøre en Skoda Fabia Rally2 EVO i de utvalgte løpene.
– Dette er en helt fantastisk mulighet for meg, og en stor ære, sier den nysignerte rallystjerna i en pressemelding.
Oliver Solberg, som nettopp startet sin første hele VM-sesong med et vel gjennomført Rally Monte Carlo, testet Fabiaen for første gang tidligere denne måneden.
Rally Kenya
Problemer for Solberg – falt på resultatlisten
26/06/2022 PÅ 12:59
– Skoda har en utrolig fortid i rallysporten. De har satt sine spor hele veien gjennom rallyshitorien. Skoda har bygget VM-rallybiler siden før jeg ble født, og de siste årene har Fabia R5-modellen, som nå har fått navnet Rally2, vært ledende både i Rally-VM og andre mesterskap rundt om i verden, sier Solberg og legger til:
– Det er en utrolig bra bil med god balanse, godt grep og kraft. Det er rett og slett en stor ære at jeg får kjøre med støtte fra Skoda.

Trenger erfaring

Solberg som fikk sin WRC-debut i Wales i fjor, håper nå på en WRC-sesong som skal gi han verdifull erfaring. Unggutten, som fullførte Rally Monte Carlo i sin Volkswagen Polo Rally2 forrige uke, skal fortsatt kjøre sin Polo i noen runder.
– Mitt overordnede sesongmål er å skaffe erfaring fra så mange VM-runder som mulig. Alle prater om hvor viktig det er med erfaring, noe jeg oppdaget i min VM-debut i Wales sist november.
– VM-rundene er mye tøffere og lengre enn de løpene jeg og Aaron har kjørt tidligere. Vi kommer derfor til å fortsatt kjøre «Polo'n» i enkelte løp, sier Solberg.
Men til tross for tøffere og lengre løp, forteller Oliver Solberg at han er akkurat der han vil være nå.
– Hele livet har jeg drømt om å kjøre rally-VM, og allerede nå får jeg muligheten til å leve ut den drømmen.
– Jeg drømmer også om en gang å bli verdensmester, og støtten fra Skoda Motorsport kan være et riktig steg på veien mot det målet, avslutter Solberg.
Så du denne?

Få full omvisning hos Team Solberg i Monte Carlo

Rally Kenya
Solberg klatret på listen: – En av de sykeste dagene jeg har hatt i rally
25/06/2022 PÅ 20:08
WRC
Solberg nummer syv under tøffe forhold i Rally Kenya
24/06/2022 PÅ 14:34