Bare fem måneder etter at Oliver Solberg fullførte videregående skole tok han EM-gull i juniorklassen. Samtidig kjørte han inn til sølv i seniorklassen.
Denne sesongen kom også den første seieren i WRC3, den tredje største rallyklassen. Det hadde ikke 19-åringen, som nærmest er født med bensin i blodet, regnet med å klare allerede nå.
WRC
Finsk seier i Kroatia etter værdramatikk
24/04/2022 PÅ 12:58
– Jeg håpet at den skulle komme denne sesongen, men jeg forventet det ikke. Jeg håpet på pallplasser og kanskje en seier, men å klare det allerede i år, det var helt fantastisk, sier Oliver Solberg til Eurosport.
Den sterke innsatsen i Europamesterskapet kom også overraskende. Solberg hadde egentlig ikke planer om å kjøre alle rundene.
– Vi hadde en plan om å bare kjøre noen få EM-løp, for å få litt erfaring på asfalt, men så gikk det så bra, så da kjørte vi resten også. Da vi havnet i en fight om tittelen, så tenkte vi - hvorfor ikke? Det ble til at vi kjørte hele mesterskapet. Det endte egentlig veldig bra og ble mye bedre enn forventet, sier Solberg til Eurosport.

Rykker opp

I midten av desember ble det klart at Solberg skal kjøre for Hyundai neste sesong. Det er det regjerende verdensmesterteamet og betyr at 19-åringen rykker opp til WRC2.
Han trives godt med å ta stegene gradvis.
– Jeg er fortsatt bare 19 år, så jeg trenger masse mer erfaring, og jeg er veldig bevisst på det. Jeg holder meg gjerne i de lavere klassene for å få kjørt mer og få mer erfaring. Det er ikke noe stress for min del, sier Solberg.
Europamesteren legger likevel ikke skjul på at det er stas å skulle kjøre for de beste.
– Å få muligheten til å kjøre for det regjerende verdensmesterteamet er fantastisk. Jeg drømmer stort hele tiden, og denne avtalen er neste del av drømmen jeg allerede lever. Bare å si ordene «jeg er fabrikkjører for Hyundai» får fram smilet, sier Solberg.

Drømmer om VM-gull

I WRC2 vil motstanden bli enda tøffere, samtidig som det forstatt er et stykke opp til de aller beste. Det tror Solberg passer bra. Han vil ha mer erfaring før han konkurrerer på det øverste nivået.
– Tror du at du hadde hatt en sjans mot de aller beste, i WRC1?
– Det vet jeg ikke, Rovanperä gjør det fantastisk, men han har masse erfaring. Kanskje ikke helt, men jeg håper ikke jeg hadde vært altfor langt unna.
Det er likevel ingen tvil om at drømmen er å kjøre fortest av alle.
Det er langt fram dit, men vi får jobbe på, så får vi se hvordan det går. Men målet er helt klart å bli verdensmester, det er det, sier Solberg.
Rally Croatia
Dramatikk for Oliver Solberg: Bilen begynte å brenne
23/04/2022 PÅ 08:23
WRC
Solberg på femteplass tross store utfordringer
22/04/2022 PÅ 20:18