Den siste runden i det amerikanske rallymesterskapet ble kjørt i staten Michigan. Det var hans åttende seier på totalt 13 starter. Tre av triumfene er kommet i USA, der unge Solberg følger i sin fars fotspor bak rattet på en Subaru Impreza.
Solberg junior feide all motstand til side og distanserte nærmeste utfordrer med rundt 2,5 sekunder per kilometer. Det er nærmest fullstendig utklassing i rallysammenheng.
Totalt sikret Solberg seg tredjeplassen i det amerikanske rallymesterskapet. Han har kjørt kun seks av ni løp.
WRC
– Det har vært en tøff dag
23/01/2022 PÅ 15:16
Lagkameraten, briten David Higgins, har kjørt samtlige ni runder og var mester allerede før løpet. Isle of Man-føreren var den eneste som matchet Oliver Solberg i starten av løpet, men selv den tidobbelte USA-mesteren maktet ikke presset, feilet stygt og måtte bryte løpet etter fem fartsprøver.
Solbergs seiersmargin totalt var på 8.44,7 minutter etter 209 kilometer i Michigan.
– Uten testing i forkant av løpet ble overgangen fra løpsbilen i Europa (Volkswagen Polo GTI R5) veldig stor. Subaruen har en helt annen aerodynamikk som gjør den veldig annerledes å kjøre. Jeg måtte bruke noen fartsprøver på å føle meg fram og ble litt passiv, men etter hvert fant jeg ut av det, og da kom tempoet og tidene. Hele debutsesongen min har vært uvirkelig bra. Ingen hadde sett for seg at det skulle bli så gode resultater, sa Oliver Solberg.
(©NTB)
WRC
Veteranen Loeb ble eldste VM-vinner i rally
23/01/2022 PÅ 13:07
WRC
Mikkelsen til topps i Monte Carlo: – Alt har fungert utmerket
23/01/2022 PÅ 12:28