Da unggutten seiret i latviske Rally Liepaja i fjor, ble han tidenes yngste vinner av en EM-runde i rally. Den da 17 år gamle rallyføreren uten førerkort skapte overskrifter verden over etter å ha banket regjerende europamester Aleksej Lukjanuk med nesten halvminuttet.

WRC
Østberg roser nordmennene: – Oliver har imponert veldig
24/01/2021 PÅ 14:52

– Det er helt klart karrierens største triumf hittil, og jeg kommer nok aldri til å glemme hva vi oppnådde der i fjor. Den seieren kommer alltid til å henge høyt. Jeg vil gjerne pynte på historien med mer suksess, sier Oliver Solberg i en pressemelding.

For halvannen uke siden kjørte 18-åringen sitt første rene asfaltløp noensinne da han tok tredjeplassen i Rally di Roma Capitale.

– Resultatet i Roma ble bedre enn vi kunne drømme om. Å kjøre til seierspallen på asfalt for første gang mot lokale eksperter og hele EM-eliten på plass, ga mye erfaring og selvtillit.

I Latvia kjører Solberg på favorittunderlaget grus, med samme bilen som han vant med i fjor. Rally Liepaja, som opprinnelig skulle gått siste helg i mai, byr på 180 kilometer med fartsprøver og foregår helgen 15.-16. august.

Løpet er også generalprøven før WRC (rally-VM) starter opp igjen Rally Estonia 4.-6. september.

(©NTB)

WRC
Her er Mikkelsen ekstremt nær kjempesmell: – Det satte en støkk i dem
24/01/2021 PÅ 12:01
WRC
Innrømmer feil: – Burde hørt på pappa
23/01/2021 PÅ 17:20