Da unggutten seiret i latviske Rally Liepaja i fjor, ble han tidenes yngste vinner av en EM-runde i rally. Den da 17 år gamle rallyføreren uten førerkort skapte overskrifter verden over etter å ha banket regjerende europamester Aleksej Lukjanuk med nesten halvminuttet.
– Det er helt klart karrierens største triumf hittil, og jeg kommer nok aldri til å glemme hva vi oppnådde der i fjor. Den seieren kommer alltid til å henge høyt. Jeg vil gjerne pynte på historien med mer suksess, sier Oliver Solberg i en pressemelding.
Rally Portugal
Mikkelsen og Solberg brøt Rally Portugal
22/05/2022 PÅ 14:44
For halvannen uke siden kjørte 18-åringen sitt første rene asfaltløp noensinne da han tok tredjeplassen i Rally di Roma Capitale.
– Resultatet i Roma ble bedre enn vi kunne drømme om. Å kjøre til seierspallen på asfalt for første gang mot lokale eksperter og hele EM-eliten på plass, ga mye erfaring og selvtillit.
I Latvia kjører Solberg på favorittunderlaget grus, med samme bilen som han vant med i fjor. Rally Liepaja, som opprinnelig skulle gått siste helg i mai, byr på 180 kilometer med fartsprøver og foregår helgen 15.-16. august.
Løpet er også generalprøven før WRC (rally-VM) starter opp igjen Rally Estonia 4.-6. september.
(©NTB)
WRC
Solberg hoppet og showet for publikum: – Veldig gøy
21/05/2022 PÅ 21:10
WRC
Mikkelsen ledet Rally Portugal – måtte bryte
21/05/2022 PÅ 15:16