Den tidligere rallykongen Sebastien Loeb, som debuterte for Hyundai, tapte duellen mot sin arvtaker og kjørte inn til fjerdeplass. Han var slått med 13 sekunder.
Loeb vant ni strake VM-titler i årene 2004 til 2012. Siden han avsluttet sin heltidssatsing som rallyfører har Ogier dominert og vunnet tittelen de seks siste årene. Hver gang har han innledet ferden mot VM-gull med seier i Rally Monte-Carlo.
– Dette er rallyet jeg har mest lyst til å vinne hvert år, og derfor er jeg så lykkelig nå. Seks seirer på rad med tre ulike biler (Citroën, Ford og Volkswagen), det er ikke dårlig, jublet Ogier.
WRC
Går mot historisk dobbel: – Får ikke gjort så mye mer
18/10/2021 PÅ 17:36

Tidelsstrid

I helgen fikk han hard kamp om seieren. Før den siste fartsprøven hadde han bare 0,4 sekunds ledelse på Thierry Neuville. Tross motorproblemet holdt han unna og vant med 2,2 sekunder, den minste seiersmargin i det tradisjonsrike løpets historie.
For Neuville ble en feil på 5. fartsprøve kostbar. Han tapte om lag 20 sekunder.
– Jeg ga ham en presang med feilen min fredag, og den kostet meg seieren. Men det var en god fight, og kanskje er det ikke så ille at jeg slipper å starte først i snøen i Sverige, sa Neuville.

Et stykke bak

Ott Tänak passerte Loeb og Jari-Matti Latvala søndag og knep tredjeplassen, 2.13 minutt bak vinneren.
Loeb endte 2.28,2 bak Ogier.
Andreas Mikkelsen er lagkamerat med Loeb i Hyundai denne sesongen. Nordmannen var på tredjeplass i sammendraget da han lørdag måtte bryte på grunn av et ødelagt bakhjul.
(©NTB)
Rally Spain
Skuffet Østberg ser fremover: – Vi gir aldri opp
17/10/2021 PÅ 12:28
WRC
Solberg på 14. fartsprøve
17/10/2021 PÅ 11:33