Under fartsprøve nummer fire i Rally Sardinia havnet Andreas Mikkelsen i grøfta etter å ha mistet kontroll på styringen.
– Plutselig bytter bilen side, og ønsker å gå til høyre. Først trodde jeg det var noe feil med styringen, men når vi fikk snudd bilen kjentes det fint ut. Jeg har ingen anelse på hva som skjedde. Det er det mest bisarre jeg noen sinne har følt, sier Mikkelsen om utkjøringen, sa Mikkelsen til WRC etter målgang på den fjerde fartsprøven.
Velten skjedde på de første hundre meterene av fartsprøven. Etter å ha fått hjelp, kom de seg opp på veien og fikk kjørt videre til mål. Etter en lengre servicepause, viste det seg likevel at det var umulig å fortsette.
WRC
Overlegen Solberg-seier i Wales
30/10/2022 KLOKKEN 10:15
– Velteburet har en skade, som gjør at vi må trekke oss fra turneringen, bekrefter rallysjåføren.
Selv om dette var et slag i ansiktet for Mikkelsen, er han fortsatt positiv med tanke på sammenlagtseieren.
– I WRC2 kan man slette et rally, og det må bli dette løpet. Det øker presset på de resterende konkurransene, for det er ikke rom for flere uhell.
Sett med norske øyne, er det likevel noe å glede seg over i årets utgave av Rally Sardinia. Mads Østberg har levert meget godt så langt, og innehar ledelsen i klassen WRC2 etter femte fartsprøve. I skrivende stund har Østberg 1:22 ned til andreplassen.
I klassen WRC, leder Ott Tänak foran regjerende verdensmester Sébastien Ogier.

Her går det galt for Mikkelsen

WRC
Solberg stiller i rally i Wales dager etter vrakingen – kjører familieeid VW
13/10/2022 KLOKKEN 16:30
WRC
Oliver Solberg vrakes av Hyundai: – Skuffet
06/10/2022 KLOKKEN 08:53