Ott Tänak leder med 11 sekunder til gode på Mikkelsens lagkamerat i Hyundai-temat, belgieren Thierry Neuville. Den regjerende VM-vinneren Sebastien Ogier er ytterligere 6,3 sekunder bak på tredjeplassen i det tette og jevne VM-rallyet.
Mikkelsen er på 5.-plass 46,9 sekunder bak lederen før søndagens avsluttende fartsprøver. Han har Elfyn Evans rett bak seg.
WRC
– Det har vært en tøff dag
23/01/2022 PÅ 15:16
– Jeg vil fortsette å kjempe, sa Mikkelsen til Eurosport etter den 14. prøven.
Han kjempet såpass at han knappet inn på teten da han på den neste prøven slo til med beste tid. Han var 0,4 sekund raskere enn ledende Tänak. Han tapte derimot en del på de to siste prøvene lørdag.
Oliver Solberg, som debuterte i VM-sammenheng, og Mads Østberg var blant dem som måtte bryte fredag. Solberg junior startet igjen lørdag og fikk på noen av dagens prøver vist hva som bor i ham.
(Saken fortsetter under):
Han var raskere enn pappa Petter på både den 11. og den 12. prøven. Han var nummer 11 og 10 totalt på de prøvene. Derimot ble det full stopp på den 13. prøven. Bilen stoppet ganske enkelt, og rallyet var over for hans del.
– Det var spennende så lenge det varte. Foran den 13. prøven ville bilen bare ikke mer, sa mamma Pernilla Walfridsson Solberg til Eurosport.
Petter Solberg viste med sin rutine at han liker å kjøre under tøffe forhold i Wales. Han gikk til topps i rallyet i 2003, da han også sikret seg sin første og eneste VM-tittel i rally.
Etter å ha måtte se franske Pierre-Louis Loubet passere seg på den 15. prøven slo veteranen til på de to neste prøvene og har fått et forsprang på 12,5 sekunder.
Rallyet avgjøres søndag med fem tøffe prøver.
Se Rally Wales på Eurosport Player – sikre deg tilgang her
(©NTB/Eurosport.no)
WRC
Veteranen Loeb ble eldste VM-vinner i rally
23/01/2022 PÅ 13:07
WRC
Mikkelsen til topps i Monte Carlo: – Alt har fungert utmerket
23/01/2022 PÅ 12:28