SID

Landslagssjefen foran kveldens gruppefinale: – Det handler om å ta steg hele veien

Landslagssjefen foran kveldens gruppefinale: – Det handler om å ta steg hele veien
Av Eurosport

14/01/2020 13:13Oppdatert 14/01/2020 13:19

Landslagssjef Christian Berge er tydelig på at det er himmelvid forskjell på seier og tap mot Portugal i håndball-EM tirsdag.

Tar Sander Sagosen og lagkameratene en ny seier mot Portugal tirsdag, går Norge inn i hovedrunden med to poeng. Det kan være det som til slutt sikrer Norge plass i semifinalen.

– Det er stor forskjell på å gå videre med null og to poeng. Det blir lettere å gå til semifinale hvis vi får med oss disse poengene, sa landslagssjef Berge da han møtte pressen noen timer før kampstart.

Han slet da med stemmen etter at den på uforklarlig vis hadde forsvunnet i løpet av natten. Tirsdag ettermiddag var det riktig nok brukbar lyd i Berge igjen.

Portugal-kampen er han godt forberedt til.

– Vi er klare for det. Vi skal gjøre en bedre kamp enn vi gjorde mot Frankrike. Det handler om å ta steg hele veien, sa Berge – og tilføyde:

– Jeg tror vi har en veldig bra plan på hvordan vi skal løse det. Samtidig har vi både en plan A, B og C, kanskje til og med D, for å løse de ulike situasjonene.

Det er bare Norge av de heteste EM-favorittene som har levert hittil i mesterskapet. Både Danmark og Sverige lever ytterst farlig og kan fort være EM-historie onsdag.

Berge vil ikke forskuttere noe tross den gode norske starten.

– Det er langt igjen. Vi har nettopp startet. Vi tar ett skritt av gangen, så får vi se hva det ender med til slutt, sa han tirsdag.

(©NTB)