Oliver Solberg og Ole Christian Veiby jobber sammen for å utvikle den raskeste bilen i rally-sirkuset. Så snart den er ferdig, blir det aller viktigste for den ene, å vinne over den andre.
– Vi må være åpne med hverandre og dele informasjon for å komme raskt opp i fart med ny bil. Etterpå må vi begynne å vinne noen løp, sier Oliver Solberg til Eurosport.
Rally Finland
Fly forbanna Solberg etter utkjøringen: – F***
05/08/2022 KLOKKEN 08:26
Da Solberg ble en del av Hyundai, ble han også lagkamerat med fem år eldre Veiby. Nå samarbeider de innad i teamet, samtidig som de vet at de er hverandres argeste konkurrenter.
– Vi har jobbet sammen med litt testing og sånne ting, og jeg tror det er bra å få Oliver (Solberg) inn i teamet, sammen med Petter (Solberg). Nå har vi ikke kjørt noen løp sammen enda, men jeg gleder meg veldig til denne sesongen, sier Ole Christian Veiby til Eurosport i forkant av Arctic Rally Finland.
Fått med deg denne? Se første episode av Driver Debrief:

Se første episode av Driver Debrief

– Pusher hverandre

24-åringen sesongdebuterer i helgens Arctic Rally Finland, og har foreløpig ikke fått testet krefter mot Solberg i et WRC-løp, etter at han ble en del av Hyundai. Parallelt med sesongstarten, bruker de hverandres erfaring til å sette sammen en ny bil.
– Tidligere har vi jobbet solo, men nå skal vi jobbe sammen og pushe hverandre til å få bilen og hverandre bedre, og prøve å vinne løp for Hyundai. Konkurransen mellom oss kommer alltid til å være der, men først og fremst må vi tenke på Hyundai, og så må vi prøve å ta den andre, sier Solberg.
I rally regnes det som ekstra viktig å kjøre fortere enn lagkameraten, ettersom førerne innad i teamet kjører samme bil, og dermed har like forutsetninger for å lykkes. Dermed vil de to nordmennene (Solberg kjører for Sverige), som bor på hver sin side av svenskegrensen, først og fremst måles opp mot hverandre.
Når Veiby og solberg har delt erfaringer, hemmeligheter og gode tips med hverandre underveis i utviklingen av den nye bilen, skal de prøve å utkonkurrere den andre.

Tøff konkurranse

I tillegg til å kjøre mot hverandre, skal de konkurrere mot to andre nordmenn. Både Andreas Mikkelsen og Mads Østberg blir tøffe konkurrenter for Hyundais svensk/norske team gjennom en lang sesong.
– Hvis du regner Oliver som norsk, så kan du si at hvis du blir beste nordmann denne sesongen, da tror jeg du har vunnet det løpet. Det er virkelig noen nordmenn nå som er helt med i toppen, og vi er med å slåss om seieren alle sammen, sier Veiby.
Årets første WRC-løp, var det nettopp Andreas Mikkelsen som vant, og forrige sesong var det Mads Østberg som ble verdensmester. Veiby tror likevel at de to førerne i Hyundai kommer til å bite godt fra seg.
– Jeg tror vi har gode muligheter. Spesielt når vi får ny bil klar til den andre halvdelen av sesongen. Det er mye jobb som gjenstår, så vi må jobbe hardt for at den skal bli 100%, men jeg tror vi har et veldig bra team rundt. Vi har jo tempo begge to, så jeg tror vi har en veldig bra pakke.
Arctic Rally Finland ser du på discovery+ fra fredag til søndag.
Rally Finland
Solberg måtte bryte Rally Finland – kjørte ut etter 300 meter: – Har ikke ord
05/08/2022 KLOKKEN 06:53
Rally Finland
Neuville best i gang i Rally Finland – forsiktig start for Solberg
04/08/2022 KLOKKEN 22:01