Etter en skuffende helg for Mads Østberg, kunne landsmann Andreas Mikkelsen krone seg som VM-vinner.
– Det var en litt merkelig oppelvelse. Jeg var i Spania og satt og fulgte med i helt vanlige klær. Plutselig var jeg verdensmester i WRC2 uten å ha utøvd noe den helgen, sier Mikkelsen til Discovery dagen derpå.
Østberg måtte levere nærmest perfekt for å legge press på Mikkelsen. Sistnevnte er glad for at kampen om VM-tittelen er avgjort før WRC-sesongavslutningen i Monza neste måned.
Rally Monza
Solberg fikk starttrøbbel minutter før start – her dytter han bilen inn til service
21/11/2021 PÅ 12:27
  • Følg Rally Monza 18. - 21. november på Eurosport.no og discovery+

Kan gi full gass

Hadde Mads Østberg vunnet i Catalonia denne helgen, måtte Mikkelsen ha kjørt for å få en 5. plass.
– Det hadde ikke vært noe kult, for da hadde jeg kjørt Monza og vært livredd for å få problemer. Jeg hadde håpet at det skulle skje her, slik at jeg kan dra til Monza og gi full gass. Det som er gøy er å gi full gass og ikke tenke på poeng. Jeg håpet at jeg kunne bli verdensmester den helgen her, selv om sjansene var små.
Det var lenge et spenningsmoment om både Østberg og Mikkelsen skulle avslutte med samme rally, slik Discovery kunne melde i forkant av Rally Spania.
I WRC2 er det lov å delta på sju rallyer der resultatet fra de seks beste står. Det er dermed avgjort selv om WRC-sesongen ikke er avsluttet.
– Jeg hadde forventet at Østberg skulle vinne her slik at jeg måtte kjøre Monza, men når han fikk punkteringen visste jeg at det var gode muligheter. Det er vanskelig å ta inn så mye tid i Rally Spania. I et grusløp er det mye lettere å hente seg inn ved en punktering enn på asfalt.
Saken fortsetter under videoen.

Skuffet Østberg ser fremover: – Vi gir aldri opp

Kontroll i ERC – vil tilbake til WRC

32-åringen har hatt en kjempesesong. I tillegg til å ha sikret seg VM-tittelen, har han også full kontroll i ERC. Det er bare noen få utenklige scenarioer som kan gjøre at nordmannen ikke ender med en dobbeltriumf.
– Målet vi satt før sesongen var å vinne begge titlene. Jeg tror det aldri er noen som har kjørt begge mesterskapene og vunnet.
– Sånn sett får jeg ikke gjort så mye mer. Målet er å være i WRC, legger 32-åringen til.
Etter at kontrakten med Hyundai utløp i 2019, har Mikkelsen måtte finne seg i å kjøre WRC2. Nå håper han at de gode resultatene fra årets sesong kan være med å gi han en ny sjanse.
– Det er der man er «keen» på å være. Det eneste jeg kan sørge for er å vinne det jeg blir med på. Når det åpner seg en mulighet i WRC må jeg sørge for at jeg er først i køen.
  • Følg Rally Monza 18. - 21. november på Eurosport.no og discovery+

Hard konkurranse

For det er et begrenset antall seter i WRC-sirkuset. Dermed er det ingen garanti for at Mikkelsen kjører på det øverste nivået neste sesong, selv om han har vist seg som den beste på nivået under.
– Det er vanskelig, for det er veldig få bilfabrikanter for øyeblikket. Det kan hende det åpner seg noen få muligheter, og som sagt så må jeg sørge for at jeg er først i køen.
– WRC2 er det nærmeste du kommer WRC. Så lenge jeg er der, må jeg vinne mest mulig og sørge for at jeg er nummer én. Åpner det seg en mulighet så er vi der, fortsetter 32-åringen.
Andreas Mikkelsen har mange år med erfaring og kjenner alle aktørene i WRC-verden. Han avslører at det stadig foregår samtaler mellom han og de ulike lagene.
– Det er en konstant dialog. Vi får se om det åpner seg noen muligheter, men det er vanskelig.
Om det blir WRC eller WRC2 neste sesong for Mikkelsen, kan han og alle de andre i rallysirkuset glede seg over at hverdagen er i ferd med å gå tilbake til normalen. Også i rallysporten har koronapandemien skapt problemer for utøverne.
Tre rallyer har blitt avlyst på grunn av viruset, i tillegg har publikum måttet belage seg på å følge med på løpene på TV.
– Ting ser lysere ut og nå håper jeg på en full kalender der alle løp som blir planlagt blir kjørt og at man ser folk igjen. Det er gøy å få pulbikum tilbake.
Fikk du med deg denne?

Her går det galt for WRC-føreren – hjulet i full fyr

Rally Monza
Solberg holder på 5.-plassen: – En skikkelig god dag
20/11/2021 PÅ 20:31
WRC
Solberg imponerte på glatte veier i Rally Monza: – Veldig fornøyd
19/11/2021 PÅ 18:45