Til tross for en tung og trøblete sesong, har motoren nå fått en litt annen lyd hos Oliver Solberg. 20-åringen, som kjører under svensk flagg, skal nemlig satses på i WRC neste år. Hyundai ønsker at Solberg skal få en sentral rolle i deres satsing på det øverste nivået i rallysirkuset, noe som gjør han til seriens yngste fører.
– Dette er gode nyheter. Det et han har vært inne i en tung periode, der han blant annet har slitt med å komme i mål, har nok gitt han en liten knekk. Samtidig har det hele tiden ligget i kortene at Hyundai har hatt like stor tro på Solberg som det vi har, sier Discoverys rallyekspert Roger Moen.
Rally New Zealand
Frustrert Solberg: – Mister all selvtillit
21 TIMER SIDEN

Uten press

Neste år kjører Solberg helt uten press, noe ekspert Roger Moen ser på som en stor fordel.
– Oliver kommer ikke til å ha noe å bevise det første året og kan kjøre helt uten press. De forventer ikke topptider, og det viktigste for Solberg det første året blir å komme seg til mål, forklarer Moen.
– Så neste år blir et slags prøveår for Solberg, for å skaffe seg erfaringer inn mot sesongene om noen år?
– Ja, det kan du si. Det er ingen som forventer noe av Solberg i 2022, svarer eksperten.

Samarbeide med Sordo

Solberg skal dele hybridbil med spanske Daniel Sordo i 2022-mesterskapet. 38 år gamle Daniel Sordo har betraktelig mer rutine enn Oliver Solberg, og dette er også en del av planen til Hyundai – der Sordo skal bistå med sin kunnskap og erfaring, mens Solberg er den nye vinen.
– Vi satser på en kombinasjon av erfaring og ungdommelighet når vi trer inn i den nye WRC-tidsalderen, sier teamsjef Andrea Adamo.
De to skal fordele og disponere de ulike VM-løpene, noe Discoverys rallyekspert har stor tro på.
– Sordo er i utgangspunktet en asfaltspesialist, mens Solberg trives bedre på underlag som grus, så mulig de fordeler løp basert på underlag. For Solberg så kan det fort være en fordel å starte litt bak de andre kanonene i grusløpene, ettersom det kan gi han en gunstig startposisjon. Det at andre har kjørt løypene før han gir Solberg bedre veiforhold å jobbe med, sier Roger Moen.
Saken fortsetter under videoen.

Solbergs bil smadret: Se de store skadene her

I tillegg til Daniel Sordo, er også tidligere verdensmester Ott Tänak og Thierry Neuville med på laget.
Oliver Solberg gleder seg til å samarbeide med de største i sirkuset.
– Jeg ser veldig fram til å samarbeide med Dani. Vi har kjent hverandre i mange år, og han er blant de beste rallysporten har å by på – en jeg virkelig kan lære mye av, sier Solberg.
– Samarbeidet med Tänak og Neuville vil også bli tettere. For meg blir det viktig å være ydmyk og tålmodig. Jeg har fortsatt et tusentall kilometer foran meg hvor fokuset blir å lære, legger han til.

– Holder et høyt nivå

Fra og med neste år rulles det ut nye hybridbiler i rallyløypene, noe som betyr at alle førerne starter sesongen på mer eller mindre blanke ark.
– Jeg tror de bilene er bra for Solberg. Alle starter med samme utgangspunkt, noe som gir han nesten det samme grunnlaget som Tänak og Neuville. Igjen, så er det viktig å tenke på det ikke er noen som forventer at han skal konkurrere med andre den første sesongen. Samtidig betyr ikke det at han ikke kommer til å få gode resultater, men det er mer på tross av enn på grunn av, forklarer Disvoerys rallyekspert Roger Moen.
– Dette blir uansett kjempebra. Solberg holder et høyt nivå, men må bare jobbe med å temme vinnerviljen litt, legger han til.

Her går det galt for Solberg

Rally New Zealand
Solberg klatrer to plasser på dag to av Rally New Zealand
I GÅR KLOKKEN 14:11
Rally New Zealand
Solberg ikke fornøyd med starten i New Zealand: – Jeg kjørte «skitdårligt»
29/09/2022 KLOKKEN 09:14