Andreas Mikkelsen har skaffet seg en solid poengluke ned til jagende Marco Bulacia og Mads Østberg i WRC2 før sesongavslutningen, men spenningen er på ingen måte over.
I WRC2 kan førerne delta i maksimalt sju rallyer, der de seks beste resultatene vil bli stående. Mikkelsen og Bulacia mangler ett rally, mens Øsberg har igjen to.
Siden Østberg har igjen to rallyer er det fortsatt mye som kan skje, men Mikkelsen er foreløpig rolig. Likevel skal han feste et øye til Østberg under Rally Finland.
WRC
Går mot historisk dobbel: – Får ikke gjort så mye mer
18/10/2021 PÅ 17:36
– Nå skal jeg lene meg tilbake, slappe av og se hvordan min største konkurrent gjør det i Finland, for de er virkelig nødt til å levere gode resultater om de fortsatt skal være med å kjempe om mesterskapsseieren, sier Andreas Mikkelsen til WRCs hjemmesider.

For det er Østberg som er Mikkelsens argeste, og eneste, konkurrent i kampen om sammendraget. Selv om Marco Bulacia foreløpig innehar 2. plassen i WRC2, kan ikke bolivianeren vinne til slutt. Siden han bare mangler ett rally, kan ikke Bulacia få en høyere poengsum enn 122. Mikkelsen har på sin side 126 poeng allerede.
Mads Østberg står med 96, og kan dermed gå opp på nøyaktig samme poengsum med full pott i Finland.Ved seier av et WRC-rally får en nemlig utdelt 25 poeng, i tillegg til at en kan ta fem ekstrapoeng ved power stage på den siste dagen.
– Når jeg kommer til siste runde vet jeg forhåpentligvis hva som trengs for å bli mester og jeg vil kjøre utfra det. Det er planen min, fortsetter Mikkelsen.
LES OGSÅ: Avslørte finte – duket for duell om VM-tittelen

I god form

Andreas Mikkelsen har vunnet de to siste rallyene i WRC2. Sist gang tok han seieren i Rally Akropolis i Hellas.
– Det var en veldig bra helg. Da jeg så at Mads hadde trøbbel, visste jeg at vår tøffeste motstander var borte. Vi forsøkte å unngå så mange steiner som mulig og vi følte ikke at vi kjørte veldig fort, men vi gjorde jobben, oppsummerer lederen av WRC2.
I Rally Akropolis havnet Mads Østberg helt nede på en 8. plass grunnet mekanisk trøbbel, men utenom rallyet i Hellas har også Østberg levert strålende resultater. På de fire andre rallyene, står nordmannen med én 1. plass, to 2. plasser og én 3. plass.
Dersom Østberg ender med en topplassering i de finske skogene, er det dermed duket for en norsk duell om VM-tittelen i sesongens nest siste rally utenfor Barcelona i midten av november.
Østberg ledet Rally Catalunya fra start til mål sist han kjørte, i 2019. Andreas Mikkelsen vant WRC-klassen her i 2015 - hans første av tre seirer i den øverste klassen.
Rally Spain
Skuffet Østberg ser fremover: – Vi gir aldri opp
17/10/2021 PÅ 12:28
WRC
Solberg på 14. fartsprøve
17/10/2021 PÅ 11:33