• Se sandvolleyballfinalen på discovery+ lørdag 04.30!
Mol/Sørum-Plavins/Tocs 2-0 (21-15, 21-16)
– Det er så latterlig. Det er så sjukt. Jeg er så stolt og fornøyd. Det er så mye følelser som bobler, sa Anders Mol til Discovery etter seieren.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - USA mot Brazil - Volleyball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 09:54
– Planen var egentlig å gå på han minste. Så fant vi ut at vi skulle ta han største likevel. Vi fikk noen poeng der og så at han ikke var helt i rytmen. Det er vår beste kamp her og vi fortsetter den gode stigningen i spillet vårt. Det er helt fantastisk, sa Mol.

Målløs trener/far

– Vi er målløse! Nå spiller vi pinadø om gullet om to dager! Nå har vi vært her snart i tre uker og hatt kamper jevnt og trutt. Vi føler det nesten bare er oss igjen i leiren, men vi skal være her så lenge vi klarer. Vi er utrolig stolte, sa landslagssjef Kåre Mol etter kampen.
– De jobber jevnt og trutt og har et fokus vi misunner dem. De er bare utrolige, sa Mol, som også er far til Anders.
– Ja, det hadde jeg nesten glemt. Det blir ikke mye far-sønn-tid i et mesterskap. Man føler seg mer som trener og utøver. Jeg gleder meg veldig til å være litt far igjen også. Men det får vi ta etter mesterskapet, sa pappa Mol.
Se intervjuet med Kåre Mol: (Saken fortsetter under videoen)

Rørt trenerpappa: – Gleder meg til å være litt far igjen

Finale mot Qatar eller Russland

De norske gutta møter enten Qatar-duoen Tijan/Younousse eller russiske Krasilnikov/Stoyanovski i finalen.
– Dette er historisk. Norge er i finalen i sandvolleyball ! Og måten de har gjort det på, da. De slet innledningsvis, men etter det har de vært fantastiske i alle deler av spillet, sa Discovery-kommentator Jan Kvalheim etter seieren.
De norske gutta var påskrudd fra start i semifinalen og viste strålende spill. Råsterkt blokkspill fra Anders Mol i åpningen ga norge en firemålsledelse. Mol endte totalt på ti blokkeringer i kampen.
Latvierene, som er ranket som nummer 34 i verden, klarte aldri å svare på de norske guttas storspill. Mol/Sørum hadde få problemer i første sett og vant 21-15.
Les også: Broren må se kampen hjemmefra: – Tomhetsfølelse
I andre sett fortsatte den norske dominansen. Da latvierne sendte ballen ut av banen og tok en feilslått utfordring på dommerens avgjørelse gikk Norge opp i firemålsledelse igjen. Den latviske duoen hentet inn et par poeng, og hang med en stund, men på slutten var det de norske gutta som viste styrke. Det endte til slutt 21-16 i andre sett, og 2-0 i sett.
Sett denne?

Prinsen av Monaco fulgte Mol/Sørum: – Selvfølgelig heiet jeg på Norge

Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Serbia mot South Korea - Volleyball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 08:16
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russian Olympic Committee - Volleyball – OL-høydepunkter
07/08/2021 KLOKKEN 16:25