Kampen endte med norsk seier i to strake sett 21-14, 21-15. Mol og Sørum er dermed klare for 16-delsfinale.
– En perfekt dag. Jeg kunne ikke tenkt meg en bedre måte å feire bursdagen min på, sa Anders Mol i seiersintervjuet etter kampen.
Han rundet 22 år tirsdag og fikk feiringen han ønsket seg.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - USA mot Brazil - Volleyball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 09:54
Makker Christian Sørum var også tilfreds med måten duoen løste oppgavene på mot de sterke brasilianerne, men sendte samtidig en liten advarsel til kommende motstandere.
– Vi forsøker fortsatt å finne rytmen i spillet vårt. Dette er en annen arena og en annen sand enn i andre turneringer, men vi blir bedre og bedre. Samtidig er det fortsatt mye å forbedre, sa han.

Lekte

Lagene fulgte hverandre tett innledningsvis i åpningssettet, men på stillingen 8-7 takket Mol og Sørum sine brasilianske motstandere for følget. Tre baller senere hadde den norske duoen tatt ytterligere tre poeng, og fra 11-7 så favorittene seg aldri tilbake.
Til slutt endte det første settet komfortabelt 21-14 i norsk favør. Mol og Sørum var aldri presset av sine brasilianske motstandere, men lekte seg i stedet i Hamburg.
Innledningen på sett nummer to ble også jevn, men etter snaut 20 spilte baller festet Mol og Sørum det som skulle bli det avgjørende grepet. Norges 9-8-ledelse ble raskt til 13-9, og da innså tilsynelatende også brasilianerne at slaget var tapt.
Hvem som blir motstander i 16-delsfinalen, er ennå ikke klart.
– Jeg er spent på hvem vi møter, men uansett skal vi slå dem, sa Anders Mol.

Favoritter

Både Mol/Sørum og Solberg/Felipe sto uten tap i VM foran tirsdagens møte. Den norske duoen innledet mesterskapet med seier mot cubanske Sergio Gonzalez og Luis Reyes, før tyske Jonathan Erdmann og Sven Winter ble slått i kamp nummer to søndag.
Mol og Sørum har radet opp seirer i store turneringer det siste året og er gullfavoritter i VM. De seiler også opp som Norges kanskje best gullkort under OL i Tokyo neste sommer.
De norske gutta har også gode minner fra Hamburg fra tidligere. For ett år siden gikk duoen til topps i verdensseriefinalen i den tyske storbyen. Nå kan det altså bli VM-seier.
(©NTB)
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Serbia mot South Korea - Volleyball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 08:16
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russian Olympic Committee - Volleyball – OL-høydepunkter
07/08/2021 PÅ 16:25