OSLO (Eurosport.no): Norge har i sommer fått to nye idrettsstjerner. Sandvolleyballspillerne Anders Mol og Christian Sørum har vunnet 24 av de siste 25 kampene, og er ranket som verdens beste i sin idrett.
– Denne sesongen har vært et eventyr! Hele reisen, spesielt den siste måneden, har vært ellevill. Det kom helt uventet. Det sier 21 år gamle Mol til Eurosport.no mens hans smiler stort.
Og med den plutselige suksessen renner pengene inn på konto. EM-gull i Den Haag, og seier i presisjeturneringene i Gstaad, Wien, og sist finalen i verdensserien i Hamburg, har gitt store premiepenger. I løpet av 34 dager har guttene spilt inn 2,6 millioner kroner. Det bekrefter Norges Volleyballforbund til VG.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - USA mot Brazil - Volleyball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 09:54
Verken Mol eller Sørum har planer om å strø pengene rundt seg. For duoen betyr pengene økonomisk trygghet i den videre satsingen.
– Vi har brukt mye penger på volleyball hele livet, og gått i minus i flere år. Mamma og pappa har jo vært store støttespillere og sponsorer, og det å endelig kunne gå i pluss er jo kjempedeilig, og å kunne leve av det du elsker å drive med, sier Sørum.
Sidemannen nikker enig og supplerer:
– Det gjør på en måte hverdagen litt lettere, og selvfølgelig kan trenerteamet få lov til å være med. For nå er det sånn at vi må reise på noen turneringen helt alene uten trener. Så vi håper jo nå at vi kan ha med oss fullt apparat på de fleste turneringene.
– Hva kan premiesummen bety for satsingen?
– Det blir en stor trygghet på at vi ikke trenger å lure på om vi har nok penger til å dra på den treningsleiren, spille de turneringen. Nå er det noe du vet går bra, så du kan gi 100% satsing. De andre nasjonene har seks trenere på hver eneste turnering, de får dekket alt, og de har en helt annen satsing. Det viser at vi kan ha nok penger og ressurser til å nærme oss det, og det er jo veldig viktig for at vi skal bli best i verden.

Medalje i OL i 2020

Selv om Christian Sørum og Anders Mol har vokst opp på hver sin side av landet, har de kjent hverandre i flere år. Mol kommer fra en liten bygd i Hordaland, og Sørum bor på Rælingen. Ettersom volleyballmiljøet i Norge ikke er veldig stort, har de truffet hverandre på diverse juniorturneringer i løpet av oppveksten.
Duoen som for øyeblikket er verdens beste sandvollyballpar startet å spille sammen først i fjor, og suksessen lot ikke vente på seg. Ingen av dem hadde trodd det skulle gå så bra, så fort.
– Suksessen har kommet veldig fort. Jeg hadde halvannet år før jeg begynte å spille med Anders, og i vår første turnering fikk vi jo femteplass i en av de største turneringen i verden. Så allerede da skjønte vi at vi hadde veldig god kjemi, og at her var det noe bra å bygge videre på. Og det har jo tiden vist, sier Sørum til Eurosport.no.
– Hvordan er fortsettelsen nå? For det er jo ikke et eventyr, det er på ekte.
– Det er helt sant. Det er fortsatt helt uvirkelig når du tenker tilbake og mimrer over den siste tiden som har vært, men nå er det jo bare å se fremover. Nå begynner OL-kvaliken til høsten allerede. Nå har vi en måned med show-turneringen som ikke er så viktig i forhold til poeng og sånn. Så blir det å trene og fokusere på nye ting som kan forberedres. Vi vet vi har forbedringsspotensiale i spillet fortsatt.
Guttene er ikke redd for å høyt og tydelig si hva som er deres neste store mål: Sommer-OL i 2020 i Tokyo.
– Dette er nå fulltidsjobben vår. Så nå tenker vi bare på å bli bedre volleyballspillere, og selvfølgelig kvalifisere oss til OL. Og ikke bare kvalifisere oss, men ta en medalje der. Jeg tror faktisk vi kan begynne å drømme om det óg. Vi er seedet som nummer en i verden, og nå er døren åpen for oss.
Har du sett denne?
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Serbia mot South Korea - Volleyball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 08:16
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russian Olympic Committee - Volleyball – OL-høydepunkter
07/08/2021 KLOKKEN 16:25