Finalen mellom River Plate og Flamengo sendes på Eurosport Norge, Dplay og Eurosport Player lørdag 23. november fra klokken 20.50.
To av de største og mest tradisjonsrike klubbene i Sør-Amerika, River Plate og Flamengo, barker sammen i den sør-amerikanske Champions League-finalen, Copa Libertadores. River Plate er regjerende mester etter at de var involvert i en ellevill finale mot erkerivalen Boca Juniors sist sesong.
Vi informerer
Warner Bros. Discovery Sport inngår samarbeid med metaversselskapet
26/10/2022 KLOKKEN 14:26
– Fjorårets finale ble så vill at årets finale for første gang spilles kun i ett oppgjør og på nøytral bane i Lima i Peru. Det betyr at alt ligger i potten i denne ene kampen, sier kommentator i Eurosport, Petter Bø Tosterud.
Det er to storheter som møtes i den peruanske hovedstaden. Brasilianske Flamengo har underprestert i mange år, men har nå endelig muligheten til å vinne Copa Libertadores for første gang siden 1981.
– Brasilianerne kommer inn til denne kampen med en rekke på 25 kamper uten tap, og forventingene er skyhøye til at portugisiske Jorge Jesus er manageren som skal lede dem til en ny tittel. Over 10.000 mennesker møtte opp da laget reiste til flyplassen. Dette blir uten tvil en intens og fargerik affære, sier Petter Bø Tosterud.
Lagene møttes i gruppespillet forrige sesong, og ingen av de kampene endte med en vinner. Mye tyder på at det vil bli en jevn finale.
– Jeg har vanskelig for å peke ut noen klar favoritt. Flamengo har en vanvittig form med seg, mens River Plate har erfaringen fra forrige finale som en trygg bagasje.
Av spillere det er verdt å se opp for, trekker Bø Tosterud frem en nøkkelspiller på hver av lagene.
– Hos Flamengo er det vanskelig å komme utenom Gabriel «Gabigol» Barbosa. Han har virkelig fått fart på sakene igjen etter han ble hentet hjem på lån fra Inter. 29 mål på 37 kamper har blant annet ført til at han er tilbake i landslagsvarmen hos Brasil. Han er også toppscorer i Copa Libertadores.
– Dersom Flamengo skal ha en mulighet til å vinne kampen, er de avhengige av å hindre at Exequiel Palacios får styre for mye på midten for River Plate. Den teknisk elegante 21-åringen kan fort ende opp med å kjempe om sitt siste Copa Libertadores-trofé, da interessen fra europeiske klubber og ikke minst Real Madrid er stor, sier Petter Bø Tosterud.
Vi informerer
Gladnyhet til norske triathlonfans: Warner Bros Discovery med eksklusivt samarbeid
15/07/2022 KLOKKEN 17:17
Vi informerer
Discovery+ viser golfturnering med Tom Brady
19/05/2022 KLOKKEN 08:57