37-åringen fra Arendal er et kjent navn innen norsk toppfotball. Nå gleder han seg stort til det neste kapittelet.

– For meg blir dette kjempespennende. Jeg har hatt en lang og innholdsrik karriere, jeg har fått være med på utrolig mye, og det har aldri vært kjedelig, sier Roger Risholt.

– Verdens kuleste liga
I 2005 fikk Risholt tre landskamper under Åge Hareides ledelse. Fem år senere ble det bronse i Tippeligaen med Tromsø.

– Jeg har opplevd både oppturer og nedturer. Jeg har fått landskamper og medaljer, og jeg har vært skadet og fått merkelappen «katta i sekken». Alle disse opplevelsene har gitt meg veldig gode erfaringer jeg tar med meg inn i TV-jobben, for jeg har vært med på det meste en fotballspiller går gjennom, sier Risholt.

– Og OBOS-ligaen er noe helt spesielt, fordi det er så mange lag som er involvert i enten opp- eller nedrykk. Jeg vet godt hva som går gjennom hodet på dem som er med på dette. Presset er enormt, og det er det som gjør den ligaen til verdens kuleste. Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på oppgaven, sier 37-åringen.

Aalbu: – Veldig fornøyd
– Vi har valgt å satse på en dedikert OBOS-liga-ekspert, noe denne ligaen fortjener. Valget falt på Roger Risholt, som innehar alt denne rollen trenger. Det er en signering jeg er veldig fornøyd med, sier sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks, Jan-Erik Aalbu.

– Roger har en meget lang CV som fotballspiller på toppnivå i tre forskjellige land – Norge, Sverige og Danmark. Han har rykket opp og ned fra øverste divisjon i alle tre land, og det må han være den eneste som har gjort i hele verden, sier Aalbu.

Eurosport skal vise alle 480 kamper fra Eliteserien og OBOS-ligaen. I OBOS-ligaen vil to utvalgte kamper hver runde bli sendt på Eurosport Norge. Den ene av dem søndag klokka 15.00, den andre – rundens hovedkamp – vises tirsdag klokka 19.00, på det som blir en eksklusiv OBOS-kveld.

– OBOS-ligaen handler om å rykke opp – og ikke minst å overleve. Ingen er bedre rustet enn Roger til å formidle det dramaet dette blir. Han er en herlig type som har klare meninger om det meste, og som liker å dele dem. Dette skal han nå få drive profesjonelt med i årene som kommer. Roger er først og fremst vår OBOS-ekspert, men blir også å finne på sendinger fra Eliteserien, forteller Aalbu.
Vi informerer
Warner Bros. Discovery Sport inngår samarbeid med metaversselskapet
26/10/2022 KLOKKEN 14:26
Vi informerer
Gladnyhet til norske triathlonfans: Warner Bros Discovery med eksklusivt samarbeid
15/07/2022 KLOKKEN 17:17
Vi informerer
Discovery+ viser golfturnering med Tom Brady
19/05/2022 KLOKKEN 08:57