I vodcast-serien Sportsidioten, møter Henrik Elvestad nye idrettsutøvere hver uke for å komme til bunns i spørsmålet: Hvordan har det seg at noen klarer å bli best i verden, mens de fleste av oss ikke gjør det selv om vi vil aldri så mye?
Først ut er Anders Mol og Christian Sørum, Norges nye stjernepar i sandvolleyball som nylig tok Norges første EM-gull på over 20 år. De forteller om en oppvekst med kun fokus på volleyball, noe som resulterte i at begge flyttet hjemmefra for å bo på internat og gå på volleyball-linje på videregående skole i Sand i Ryfylke. Det under et strengt regelverk.
– Vi fikk ikke lov til å drikke alkohol i den kommunen. Det gjaldt i hele kommunen. Hvis noen så deg, ville de meldt i fra til daglig leder på skolen som kastet deg ut, forteller en lattermild Anders Mol.
Vi informerer
Discovery med nye tennisrettigheter - forlenger med Australian Open og sikrer seg Laver Cup
07/09/2021 PÅ 12:04

Internasjonal suksess

Sandvolleyballduoen Moll og Sørum har på rekordfart rukket å bli blant de beste i verden. I 2018- sesongen slo paret gjennom internasjonalt med fire seiere i verdensserien og kronet det hele med EM-gull i Nederland. De tror at en viktig del av suksessen har vært at de to trives veldig god sammen, også utenfor banen.
– Det er flere andre lag som rett og slett hater hverandre. Med en gang de går av banen så splitter de seg, og går hver for seg. Gjerne surmuler også, før de går og henger med hver sin gjeng, forteller Anders Mol.
Heller ikke alle arrangørland er like populære hos de norske gullvinnerne.
– Det verste stedet vi spiller er i Russland. Sist vi var der, i 2017, så snødde det! Kan ikke spille beachvolleyball når det snør vet du, avslutter Mol.

Hvem blir best?

Sportsidioten blir en morsom og dyptpløyende samtale, og ideen til vodcast-serien bygger på Henriks store barndomsdrøm.
– Da jeg vokste opp, var den store drømmen å bli toppidrettsutøver. Men selv om drømmen og viljen var sterk, var jeg aldri i nærheten av å bli det. Jeg har derfor stilt meg spørsmålet om hva som faktisk kreves for å bli verdens beste i en idrett. Det er det jeg skal prøve å finne ut, samtidig som vi skal ha det litt moro på veien, sier Henrik Elvestad.
Henrik Elvestads nye vodcast-serie Sportsidioten er tilgjengelig fra og med i dag på Dplay, i tillegg til alle andre steder du kan laste ned podcaster. Neste gjest er svømmeren Henrik Christiansen, før Elvestad får besøk av blant andre alpin-legende Kjetil André Aamodt og freestylekjører Tiril Sjåstad Christiansen.
Mediekontakt: Martin Hinsch martin_hinsch@discovery.com, mobiltelefon: 92297749
Vi informerer
12 år og klar for OL – nå kan du følge reisen hennes til Tokyo
06/07/2021 PÅ 11:42
Vi informerer
Discovery forlenger Roland-Garros-rettighetene med fem nye år
11/06/2021 PÅ 11:20