De neste fire ukene skal Discovery-kanalene sende 80 kamper fra Eliteserien og OBOS-ligaen, i tillegg til Europa League-klimaks og Zlatan-show i USA. Det blir også lansering av en helt ny Fantasy-liga, i samarbeid med partnerne Altibox, Norsk Toppfotball og VG.
Mai-moroa begynner allerede torsdag kveld, med Europa League-semifinalene Atlético Madrid – Arsenal (1-1 første kamp) og Red Bull Salzburg – Marseille (0-2).
Deretter venter fem serierunder i både Eliteserien og OBOS-ligaen, Europa League-finale i Lyon 16. mai og 54 Major League Soccer-kamper fra USA.
Vi informerer
Gladnyhet til norske triathlonfans: Warner Bros Discovery med eksklusivt samarbeid
15/07/2022 KLOKKEN 17:17
– Mai er fotballens travleste måned, med tett kampprogram her hjemme i både Eliteserien og OBOS-ligaen – og ikke minst finalen i Europa League, sier Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.

Derbylørdag i Trondheim

I starten av mai har Brann fått en fempoengsluke i toppen av Eliteserien. Bak bergenserne følger Rosenborg nærmest blant et kobbel av utfordrere. Overraskelseslaget Ranhiem er også med i toppstriden, og de to Trondheim-lagene innleder kjøret når de møtes til Derbylørdag på Lerkendal 5. mai. Kampen vises på Eurosport Norge og Eurosport Player, med sendestart kl 17.30 og avspark kl. 18.00.
– Mai er en nydelig måned, og ekstra herlig for alle som elsker norsk fotball. Alle klubber kan ta 15 poeng i løpet av mai, og hvordan lagene lykkes i løpet av denne tiden kan ha stor innvirkning på sluttabellen i november, fastslår Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
– 16. mai-runden er det naturlige høydepunktet. Etter at tradisjonen oppstod ved en tilfeldighet i 1981, da Rosenborg møtte Fredrikstad i en utsatt kamp, og det kom 17.000 tilskuere, har dette vært den perfekte oppladning til nasjonaldagen. Personlig gleder jeg meg aller mest til mais avslutningshelg, med en Derbylørdag bestående av det intense lokaloppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm, og ikke minst Supersøndag 27. mai med Rosenborg – Brann som hovedkamp – landets to beste lag så langt, sier Fredheim.

Egen Fantasy-liga for mai

Over 59 000 spillere er nå registrert med lag i Eliteserien Fantasy. Når Rosenborg og Ranheim møtes til Derbylørdag, opprettes ligaen Mai Madness automatisk. Her inngår alle lag som er registrert i spillet innen lørdag 5. mai kl. 17.00. Alle starter på 0 poeng, og den som har karret til seg flest poeng de fem neste rundene, vinner flotte premier levert av samarbeidspartnerne Altibox, Norsk Toppfotball, Eurosport og VG. I potten ligger blant annet VIP-billetter til en valgfri Eliteserien-kamp i runde 13, pluss spillertrøyer, matchballer og abonnement på Eurosport Player og VG Pluss.
Ligaen gir altså en gyllen mulighet til de som ikke har registrert lag ennå, for også nye spillere har sjansen til å vinne mai-ligaen.
– Jeg tror Mai Madness kommer på et perfekt tidspunkt med tanke på kampprogrammet, og kan blusse nytt liv i spillet. De som har fått en skjev start, eller de som ikke har brukt chipsene sine enda, får plutselig sin mulighet til å komme knallsterkt tilbake, sier programleder for Eurosports Fantasy-sending Fantasy FK, Martin Sleipnes.
La oss dvele litt mer ved 16. mai. Dagen før nasjonaldagen er det også full runde i OBOS-ligaen.
– Der skiller derbyoppgjøret mellom Viking og Sandnes Ulf seg ut som det kuleste. Kanskje blir det fullsatt i Stavanger, sier Eurosports OBOS-liga-ekspert, Roger Risholt.

Europa League-finale 16. mai

Alle 16 kamper i Eliteserien og OBOS-ligaen har avspark klokka 18.00 16. mai. De er med andre ferdig tidsnok til at TV-seerne rekker å etterfylle med både vått og tørt før Europa League-finalen, som vises på MAX og Eurosport Player samme kveld. Avspark: 20.45.
– 16. mai er fotballens festdag her hjemme, og i år blir den enda bedre av at kvelden avsluttes med Europa League-finale i vakre Lyon. Viktigheten av Europa League har helt klart økt etter at UEFA la en Champions League-plass i potten til vinneren. Sammen med Bengt Eriksen skal jeg kommentere finalen fra arenaen, og vi kan garantere at dette er noe du bør få med deg innimellom stryking av bunadsskjorter og forberedelser til champagne-frokost, sier Asbjørn Myhre.

Zlatan-show i USA

Kunder av Eurosport Player kan se alle oppgjør fra Eliteserien, OBOS-ligaen og Europa League direkte – i tillegg til de 54 kampene som avvikles i Major League Soccer i mai. Den nordamerikanske fotballigaen har fått en stor oppsving etter at Zlatan Ibrahimovic entret sirkuset i april. Svenskens inntreden i LA Galaxy – hvor Ola Kamara og Jørgen Skjelvik var på plass fra før – har imidlertid ikke ført til noen varig suksess. Laget har nå tre hjemmetap på rad.
– Det går mot en hektisk måned for Zlatan, som skal igjennom hele fem kamper - og tre av dem skal spilles på bortebane. Det blir interessant å se hvordan Ibrahimovic takler belastningen med lange flyreiser og tidsforskjeller, som er noen av ingrediensene når en spiller bortekamper i MLS, sier Eurosports MLS-kommentator Petter Bø Tosterud.
– Men om vi ser bort Galaxy står flere andre høyinteressante oppgjør for tur i MLS i mai. Allerede den lørdag 5. mai braker det løs med «Hudson River Derby» – New York Red Bulls mot New York City FC. For City har Jo Inge Berget etablert seg i førsteelleveren til Patrick Vieira. Han kan fort spille en av hovedrollene i det forholdsvis nye derbyet, sier Tosterud.
Her er sendeplanen for Eliteseriens kommende runder
Her er sendeplanen for OBOS-ligaens kommende runder
Vi informerer
Discovery+ viser golfturnering med Tom Brady
19/05/2022 KLOKKEN 08:57
Vi informerer
Eurosport.no søker sommer- og tilkallingsvikarer!
20/04/2022 KLOKKEN 12:38