Discovery har, gjennom en avtale med RCS Sport via IMG, sikret seg eksklusive globale rettigheter til flere av de største sykkelrittene i Italia, deriblant Giro d‘Italia, fra 2021.
– Giro d‘Italia har vært et av de viktigste rittene for oss i flere år. Vi er derfor svært glade for at vi nå har sikret oss eksklusive rettigheter de neste fire årene. Giroen er et av de største sykkelrittene i verden, og sammen med de italienske klassikerrittene, er rittet en viktig del av vår sykkelsatsing, sier Morten Johannessen, sportsdirektør i Discovery.
Avtalen inkluderer også andre italienske ritt, for både menn og kvinner, blant annet klassikerritt som Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milano-Torino, Gran Piemonte, Giro di Sicilia, Milan-San Remo og Il Lombardia. Alle rittene vil sendes på Eurosport og discovery+.
Vi informerer
Gladnyhet til norske triathlonfans: Warner Bros Discovery med eksklusivt samarbeid
15/07/2022 PÅ 17:17

Ny ekspertkommentator

I tillegg til de nye rettighetene, har Discovery også styrket ekspertkorpset. Fra 2021-sesongen vil Emilie Moberg være med som ekspertkommentator på både Eurosport og discovery+.
– Sykkel er et satsingsområde for oss i Eurosport og Discovery, og den nye rettighetsavtalen betyr at vi styrker den satsingen ytterligere i årene som kommer. En annen nyhet er at vi kommer til å sende langt flere ritt fra kvinnenes proffsirkus. Proffsyklist Emilie Moberg kommer til å være med oss som ekspertkommentator når hun selv har pause fra konkurranse. Det er vi veldig glade for, Emilie har masse erfaring og et unikt innblikk i sykkelsporten, sier sportsdirektør i Discovery, Morten Johannessen.
– Det betyr at hvis du ønsker å følge med på Norges beste syklister, både på herre- og damesiden, i tillegg til Norges eneste profflag – Uno X – så er det Eurosport og discovery+ som gjelder også i 2021, sier sportsdirektør i Discovery, Morten Johannessen.
I tillegg til de italienske rittene er også UAE Tour en del av rettighetene. Rittet går av stabelen i disse dager, og sendes i sin helhet på discovery+ og Eurosport Norge.
Vi informerer
Discovery+ viser golfturnering med Tom Brady
19/05/2022 PÅ 08:57
Vi informerer
Eurosport.no søker sommer- og tilkallingsvikarer!
20/04/2022 PÅ 12:38