Carsten Skjelbred re håndplukket til å være multinasjonal programleder.
– Carsten har for lengst skaffet seg et ry som en av de dyktigste og mest rutinerte TV-ansiktene innen sportsdekning i Norge. I februar tar han steget ut av landet og blir programleder for sendingene i alle de 75 landene hvor Eurosport skal vise VM på ski. Det betyr at han vil kunne havne i TV-stua hos 148 millioner husstander i Europa og Asia, sier sportsdirektør i Discovery og Eurosport, Eirik Koren.
– Dette blir en herlig utfordring, som jeg virkelig ser frem til å ta fatt på, sier Carsten Skjelbreid.
Vi informerer
Discovery med nye tennisrettigheter - forlenger med Australian Open og sikrer seg Laver Cup
07/09/2021 PÅ 12:04
Eurosport viser alle vinterens verdensmesterskap på ski direkte, både lineært og på Eurosport Player. Hver dag starter med oppbygning til de kommende øvelser, med studiosendinger, gjester, eksperter og innslag. Deretter vises selve konkurransen, før Carsten Skjelbreid og hans studio igjen tar over med reaksjoner og analyser etter målgang.
– Det er ærefullt å bli spurt. Det blir mer engelsk enn jeg er vant til, og det kommer sikkert til å være noen eksperter der som jeg ikke har jobbet særlig tett sammen med. Men jobben handler stort sett om det samme som vi gjør til vanlig. Vi skal bygge spenning og entusiasme rundt det vi dekker, og vi skal formidle kompetanse og nerve, sier Skjelbreid.
Som anker vil Skjelbreid binde sendingene sammen, og han har med seg Jonas Bergh-Johnsen, Pål Gordon Nilsen og Gunnhild Toldnes som reportere i den engelskspråklige produksjonen.
– Dette er et viktig og stort oppdrag for oss, og det er en stor fjær i hatten at Eurosport sentralt har spurt oss om vi kan lage sendingene. De har uttrykt at de var veldig imponert over det vi fikk til under vinter-OL i PyeongChang, og det er en anerkjennelse vi er stolte av, sier sportsdirektør i Discovery og Eurosport, Eirik Koren.
Vi informerer
12 år og klar for OL – nå kan du følge reisen hennes til Tokyo
06/07/2021 PÅ 11:42
Vi informerer
Discovery forlenger Roland-Garros-rettighetene med fem nye år
11/06/2021 PÅ 11:20