Populære sporter
All sport
Vis alt

– Jeg har ventet på denne dagen i fem år

Oppdatert 25/07/2021 klokken 14:54 GMT+2

Kristian Blummenfelt elsker å trene mye. Han har lagt ned utallige timer for å være best mulig forberedt til en styrkeprøve av de sjeldne i Tokyo 25. juli.

Kristian Blummenfelt

Foto: NTB

– Dette er en dag jeg har ventet på i fem år. 13.-plassen i OL i Rio var helt grei. Men i Norge er du enten OL-vinner, medaljør eller ingenting. I Rio ble det ingenting, sier 27-åringen fra Bergen.
Som 14-åring begynte han å svømme. Han var ikke det største talentet, men han elsket å trene mye. Da ble triatlon en naturlig overgang for Blummenfelt.
Han er nå den med lengst fartstid på landslaget, og har vært med helt siden de startet opp igjen i 2008.
Med kapasitet som sin største styrke håper han det blir en styrkeprøve av en konkurranse i Tokyo.
Han og de andre norske skal kjempe om medaljer i triatlonkonkurransen som består av 1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping.
– Jeg håper på en god svømming. Noen ganger er jeg topp ti ut av vannet, og da kan jeg være sterk på syklingen. Jeg er ikke den raskeste på løpingen, men med en tøff sykkeldel først så kan jeg være blant dem som løper best i OL, sier Blummenfelt.
Se video! Saken fortsetter under videoen:
picture

Se hele reportasjen med Blummenfelt (Foto: Privat/Redbull/Discovery)

Norsk samarbeid

Det er en løpsutvikling som kan passe bra for de tre norske. Derfor tror Blummenfelt at et samarbeid kan være en fordel.
– Vi har jo ikke rene hjelperyttere som i sykling. Men vi er tre nordmenn som har ganske like egenskaper. Så hvis alle kan få en fordel av å kjøre hardt så kan vi hjelpe hverandre til å komme i posisjon til å kjempe om medaljer, sier Blummenfelt.
Han kommer til OL med god selvtillit, til tross for et svakt testløp i Japan under prøve-OL i 2019. Der fullførte han ikke.
– Kanskje det er en fordel at jeg ikke fikk vist hva jeg var god for der. Jeg vet selv hva jeg kunne gjort, sier Blummenfelt, som føler oppkjøringen denne gang har vært tilnærmet optimal.
Han vant nemlig i verdensserien i Japanske Yokohama så sent som i mai.
– Det er deilig å vite at ting fungerer og at man kan prestere i varmen. Jeg føler meg selvsikker på svømmingen, trygg på sykkelløypen og i god fysisk form. Det gir en ekstrem selvtillit.
Sett denne?
picture

Dette gikk du glipp av i natt: Sjokkgull, verdensrekord og japansk hjemmejubel

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame