Populære sporter
All sport
Vis alt

Historisk OL-gull til Bermuda: – Ganske surrealistisk

Joakim Opphus

Oppdatert 27/07/2021 klokken 02:49 GMT+2

Flora Duffy fra Bermuda ble historisk da hun tok den lille øynasjonens aller første OL-gull. Norges håp i triatlon-konkurransen Lotte Miller havnet på en 24. plass.

Flora Duffy

Foto: Getty Images

TOKYO/OSLO (Discovery):
Det tok ikke mange minutter ut på løpedelen før Flora Duffy sa takk og farvel til sine konkurrenter. Hun stakk tidlig på løpingen og så seg aldri tilbake og tok et suverent og historisk OL-gull for Bermuda.
– Det føles ganske surrealistisk akkurat nå, men jeg tror jeg kan venne meg til å bli kalt olympisk mester hver dag resten av livet mitt. Dette har vært drømmen min siden jeg var en liten jente og det er Bermudas første OL-gull så det er veldig spesielt, sier den ferske olympiske mesteren.

Skuffende OL-debut

Lotte Miller havnet et godt stykke bak de beste på svømmedelen av kvinnenes triatlon-konkurranse. Når triatletene satte igang på de 40km med sykling lå hun på en 36. plass over ett og et halvt minutt bak teten.
25-åringen klatret plasseringer på syklingen, men fortsatte å tape tid. Når hun tok fatt på de 10km med løping lå Miller på en 25. plass, 3:18 bak lederne.
Hun havnet til slutt på en 24. plass hele sju minutter og sju sekunder bak Duffy.
– Det var ikke min beste dag i dag, men jeg jobbet med det jeg hadde. Det er veldig symbolsk også, det å vite at man har gjort så mye jobb for å kommet seg hit.
Miller forteller at hun ønsket å gjøre det bedre på svømmingen, hvor hun tapte mye tid.
– Jeg vet ikke helt hva som skjer på svømmingen, jeg klarer ikke å levere det jeg vet jeg kan. Da ender jeg opp i en gruppe hvor det aldri er noe spesielt bra samarbeid. Jeg prøvde å akseptere det og kjøre mitt løp, sier triatleten før hun fortsetter:
– Jeg er fornøyd med hvordan jeg klarer å hente meg inn på sistehalvdel av løpet ved å plukke litt plasseringer. Jeg skulle gjerne vist det nivå jeg vet jeg har, men jeg fikk dessverre ikke ut det i dag, forteller Miller etter OL-debuten.
Se resten av intervjuet med Lotte Miller under.
picture

Emosjonell etter målgang: – Lyst å leve opp til forventningene

Minste landet med gull

Bermuda er en liten øynasjonen og er et selvstyrt britisk territorium like utenfor kysten av Nord-Amerika. De har en befolkning på 65 000. Flora Duffys gull betyr dermed at Bermuda blir det minste landet i befolkning som tar et OL-gull.
Tidligere var det Grenada som hadde den rekorden. Da var det friidretsutøveren Kirani James som vant gull på mennenes 400m i Rio-OL i 2016.
Bermuda var tidligere også det minste landet til å vinne en medalje i et OL. Da var det tungvektsbokseren Clarence Hill som tok en bronse under lekene i Montreal i 1976.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame