TOKYO/OSLO (Discovery):
Etter 1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping var det den 27 år gamle bergenseren som viste seg som den aller sterkeste og tok Norge første medalje i årets olympiske leker.
Tokyo 2020
Gjenopplev Blummenfelts triatlonbragd: – Drar strikken ekstra langt
08/08/2021 PÅ 08:49
– Dette er noe jeg har jobbet for i ti år, at vi klarer å ta det hjem, det er ekstremt deilig, sier den ferske olympiske mesteren til Discovery etter seieren.
– Har det gått opp for deg?
– Det komme nok til å synke inn etterhvert. Det er noe jeg har tenkt på hver eneste dag og hver eneste økt de siste to månedene, sier han.
Når det var to kilometer igjen lå Blummenfelt i teten med to andre triatleter, Alex Yee fra Storbritannia og Hayden Wilde fra New Zealand. Blummenfelt sa takk og farvel til sine to konkurrenter med et monsterrykk og kunne løpe inn til et overlegent OL-gull.
– Jeg visste at skulle jeg ha en sjansje så måtte jeg gå all-out de siste 5-6 minuttene av løpet. Da måtte jeg skvise ut absolutt alt jeg hadde. Det var ekstremt deilig å komme på oppløpet og se meg tilbake å vite at jeg hadde det, forteller en ekstremt glad Blummenfelt.
Se hele intervjuet med Blummenfelt under:

Drømmen ble til virkelighet: – Vil synke inn etter hvert

Discoverys triatlonekspert og kommentator Mikal Iden var i ekstase etter Blummenfelts gullmedalje var sikret.
– Det er helt vanvittig! Kristian viser hvor sterk han er mentalt, han har ønsket dette i så mange år. Det er helt fantastisk.
Her får Blummenfelt sin gullmedalje:
Se videoen av en den ekstremt slitne gullvinneren under:

Ga absolutt alt i gullkampen – kastet opp og rett i rullestol

– En maskin

Norge hadde tre medaljekandidater i triatlon-konkurransen. Det gikk dessverre ikke veien for de to andre norske som stilte til start, og Casper Stornes var tydelig skuffet etter å ha havnet på en 11. plass.
– Jeg er ganske skuffet med løpingen og det var helt forferdelig fra start. Jeg fant aldri helt flyten. Jeg prøvde å grave så dypt jeg klarte, men det holdt ikke, sier Stornes til Discovery etter målgang.
Men han kunne likevel glede seg over lagkameratens OL-gull.
– Det var selvfølgelig gøy at Kristian tok det, det er fantastisk. Han er en maskin, han er ekstremt sterk mentalt og det er få som slår han når han er der fremme og kjemper om seieren. Jeg er ikke overrasket at han vant, sier han.
Norges andre nordmann Gustav Iden fikk det heller ikke til å stemme på løpedelen av konkurransen. Men etter en dårlig start kjempet han seg tilbake og endte som nummer åtte. Han gledet seg også over kameratens seier.
– Det var utrolig at Kristian klarte å ta den seieren og jeg er ekstremt glad på hans vegne, sier Iden.
Blummenfelt ga absolutt alt på slutten av konkurransen og var fullstendig sluttkjørt etter målgang. Han ble satt rett i rullestol og han måtte i tillegg kaste opp.
Saken fortsetter under videoen:

Monsterrykk

De tre nordmennene havnet litt bak etter svømmedelen. Casper Stornes lå best an på en 21. plass. Kristian Blummenfelt var nummer 24 mens Gustav Iden slet mest i vannet og lå på en 42. plass.
Det var derimot ingen stor avstand opp til teten. Iden som lå lengst bak, var kun 45 sekunder bak når de startet på 40 kilometer med sykling. Alle de tre triatletene syklet sterkt og tok igjen tiden de tapte på svømmingen.
Når konkurransetiden etterhvert passerte 50 minutter var feltet med alle de tre norske medaljehåpene blitt hele 37 utøvere, og det så veldig lyst ut med tanke på norske medalje.
Sveitsiske Andrea Salvisberg fikk etterhvert en luke på resten av feltet og var førstemann ut på 10 kilometerne med løping. Men nordmennene fulgte like bak med Stornes på en andreplass, Blummenfelt på en femte og Iden på en niende alle drøye 15 sekunder bak sveitseren.
Feltet tok igjen sveitseren i tet og etterhvert begynte det å utkrystallisere seg en mindre gruppe hvor både Blummenfelt og Stornes hang bra med. Gustav Iden klarte ikke å henge med på farten i teten og falt bakover.
Det ble også tøft for Stornes til slutt. Ved passering 7.5 km måtte han gi tapt når han ikke klarte å følge lederene.
Kristian Blummenfelt viste seg som den sterkeste nordmannen. Ved 7.5 km hadde han sammen med britiske Alex Yee og newzealanderen Hayden Wilde fått en luke og det så meget sterkt ut med tanke på Norges første medalje i disse lekene.
Ut på den siste runden stakk bergenseren fra de to andre og han så seg aldri tilbake. Han kunne dermed krysse mållinjen som olympisk mester.
Da var det en stolt og rørt mor som kunne feire hjemme i Bergen.
Se video av en stolt mamma-Blummenfelt under:

Stolt mamma-Blummenfelt: – Helt fantastisk

Tokyo 2020
Jobbet ti år for OL-gullet: Hans neste mål er helt ekstremt
30/07/2021 PÅ 19:54
Tokyo 2020
Mener utstyrsknep satte ut konkurrentene: – De ble stresset
27/07/2021 PÅ 19:15