Populære sporter
All sport
Vis alt

Blummenfelt hylles av hele Norge: – Symbolet på ekstrem vinnervilje

Kristian Blummenfelt startet det som forhåpentlig blir en norsk gullfest i Tokyo. Gratulasjonene strømmer inn til råtassen fra Bergen.

OL-vinneren gikk høyt ut: – Ekstremt deilig å klare det

TOKYO / OSLO (Discovery):
Like etter klokken 01 norsk tid - etter 1,5 kilometer svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping - kunne Kristian Blummenfelt (27) strekke hendene i været og juble. Bergenseren er den første nordmannen til å vinne et gull i sommer-OL på ni år.
Det medfører naturligvis en strøm av gratulasjoner.
– Herlig med første OL-gull i natt til Norge og Bergen! Gratulerer til Kristian Blummenfelt for triumfen i triatlon, skrev statsminister Erna Solberg på Twitter.
Kong Harald har også sendt sine gratulasjoner. Det samme har idrettsminister Abid Raja.
– En bragd. Tusen takk, Kristian Blummenfelt. Ikke bare er dette Norges første gull i OL, men det er det aller første OL-gullet i historien i triatlon for Norge. Rett og slett en bragd, skriver Raja på Twitter.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Gjenopplev nattens høydepunkter: Sikret Norges første OL-gull

– Symbolet på ekstrem vinnervilje

Også i Japan applauderes Blummenfelts bragd. Ordet som gjentar seg gang på gang, er «inspirerende»
– Det er utrolig inspirerende. Jeg er glad for at jeg driver med lagidrett når jeg ser det der. Det er utrolig hva mennesker kan få til, sa Stine Bredal Oftedal til Discovery.
Landslagskapteinen til håndballjentene våknet like etter at Blummenfelt hadde passert målstreken. Hun fikk se den ekstreme påkjenningen konkurransen hadde på nordmannen, med både oppkast og rullestol etterpå.
– Inspirerende. Fantastisk inspirerende. Jeg hadde det litt i bakgrunnen når jeg gjorde analyser på vårt eget spill. Det gir gåsehud og gode følelser. Det spres i troppen, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til Discovery.
– Det han gjør er symbolet på ekstrem vinnervilje. Det å gå i kjelleren og tyne kroppen. Det er nok enorm smerte og trøtthet på slutten, men han går på vilje. Sånn er det i håndballen også. De som tåler å ha det vondt på veien, både fysisk og mentalt, står støtt gjennom stormen, fortsatte islendingen.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Drømmen ble til virkelighet: – Vil synke inn etter hvert

– Hinsides for meg

Det norske taekwondo-håpet Richard Ordemann fulgte med på løpet på bussen, og sier at det ga en god følelse før han selv skulle i aksjon.
– Det er helt sinnsykt. Jeg kunne aldri ha lagt inn sånne vonde treningstimer på den måten der. All ære til han som har lyst til å gå gjennom all den smerten, det er hinsides for meg. Så all honnør til han, sa Ordemann til Discovery.
– Det er en stor sport. Det har vært snakk om at han kunne gjøre det, men å faktisk innfri, det er inspirerende, sa terrengsyklist Erik Hægstad til Discovery.
Endre Funnemark forteller til Discovery at han selv har en far som gjorde det stort på seniornivå for et par tiår siden.
– Han kastet opp i mål, det er brutalt. Er man maskin, så er man maskin. Det tar på i varmen. Det er sjukt stas, sa Funnemark til Discovery.
Her er flere reaksjoner på Blummenfelts bragd:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame