VM-serien ble avsluttet lørdag i Edmonton. Alex Yee, som tok OL-sølv bak nettopp Blummenfelt, ledet serien med 39 poeng på Kristian Blummenfelt foran den avgjørende triathlonen. Det var likevel tidlig klart at briten ikke ble å regne med lørdag, ettersom han slet tungt i starten, da utøverne startet med å svømme 1500 meter.
Det gjorde at det ble en kamp mellom Blummenfelt og Marten Van Riel. Blummenfelt lå et godt stykke etter hovedfeltet, med blant andre van Riel, etter drøye 20 kilometer på sykkelsetet. Nordmannen avsluttet syklingen sterkt og hadde hentet inn store deler av forspranget foran de avgjørende siste ti kilometerne med løping.
Der løp Blummenfelt seg opp til tetgruppen umiddelbart, og dannet en gruppe med åtte løpere med en runde igjen. Utover på den siste runden falt flere av utøverne fra, ettersom Blummenfelt satte opp farten i tet. Til slutt ble det en spurt mot van Riel og Leo Bergere, der Blummenfelt viste muskler og vant.
Triatlon
Triatlonstjernene med «egoistisk» satsing: – Vi har et konkurransefortrinn
30/09/2022 KLOKKEN 15:58
– Fy faen, ropte Blummfelt etter at seieren var i boks.
Dermed ble det tre førsteplasser og en 6.-plass i de fire konkurransene i årets serie. Det holdt til å bli verdensmester. Ingen utøvere tidligere har vunnet både OL og VM i samme sesong.
Herrene svømte 1500 meter, syklet 40 kilometer og løp 10 kilometer.
(©NTB)

Ga absolutt alt i gullkampen – kastet opp og rett i rullestol

Tokyo 2020
Gjenopplev Blummenfelts triatlonbragd: – Drar strikken ekstra langt
08/08/2021 KLOKKEN 08:49
Tokyo 2020
Jobbet ti år for OL-gullet: Hans neste mål er helt ekstremt
30/07/2021 KLOKKEN 19:54