Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud-exit i Wimbledon: – Han feier Casper av banen

Oppdatert 29/06/2022 klokken 20:12 GMT+2

Det ble en høydramatisk kamp mellom Casper Ruud og franske Ugo Humbert på det engelske gresset onsdag.

Ruud og partneren møter «ukjent» duo: – Vet ikke så mye om dem

  • Følg Casper Ruud i Wimbledon på discovery+ og Eurosport.no
Ugo Humbert - Casper Ruud 3-1 (3-6, 6-2, 7-5, 6-4)
Ruud åpnet på best mulig vis med å bryte Humbert allerede i det første gamet i kampen etter glimrende returspill. Dessverre for nordmannen ble han brutt umiddelbart tilbake til 1-1 i gamet etter.
Spillerne holdt egen serve til 2-2 før Ruud viste muskler og breaket igjen til 3-2-ledelse. Humbert fikk to breakballer på 4-3 til Ruud, men skuslet vekk begge. Dermed sto det 5-3 etter åtte games.
Og da Ruud brøt Humbert blankt på 5-3, vant nordmannen på imponerende vis det første settet 6-3.

Fransk comeback

I det andre settet holdt spillerne egen serve til 1-1, da Ruud servet. Nordmannen satte flere førsteserver i nettet, som førte til en aggressiv Humbert. Franskmannen leverte et godt game og gikk opp til 2-1, og hadde med det initiativet i settet.
På 3-1 til Humbert varte det femte gamet i nærmere ti minutter. Ruud ga bare fra seg en potensiell breakball, men klarte ikke å avgjøre gamet før på sitt åttende forsøk. Dermed sto det 3-2 til franskmannen.
Etter at Humbert holdt egen serve til 4-2 vartet franskmannen opp med et glitrende sjuende game. Han brøt Ruud blankt og gikk opp til 5-2, og vant settet 6-2 etter å ha holdt egen serve i gamet etter.
Det tredje settet startet på best mulig vis for Ruud. Han holdt egen serve til 1-0 og brøt Humbert umiddelbart. Og da nordmannen holdt egen serve i gamet etter, sto det 3-0 til 23-åringen fra Snarøya.
Så giret Humbert om og vant de tre neste gamene, inkludert at han klarte å bryte Ruud. Etter noen nervepirrende siste game, maktet franskmannen til slutt å ta det settet og snu kampen – med 7-5 i det tredje settet.

Ruud-exit

Og marerittet fortsatte for Casper Ruud.
I det fjerde settet ble det en aldri så liten krasjlanding for nordmannen på gresset. De to fulgte hverandre tett, men der Ruud ikke maktet å bryte tilbake på Humbert, hadde franskmannen – som er rangert som nummer 12 i verden – matchball på stillingen 5-4.
Humbert gjorde ingen feil, og dermed ble det et relativt kortvarig opphold i Wimbledon for Casper Ruud.
– Han feier Casper av banen i de siste settene, sier Sverre Krogh Sundø fra kommentatorbua.

– Burde holdt seg til kampplanen

Discovery-kommentatoren mener Ruud burde holdt seg til planen han hadde i innledningen av kampen.
– Jeg tror Casper må tillate seg å være litt ukomfortabel og stå i det. Han faller tilbake til sin vante utgangsposisjon utover i kampen. Matchplanen han hadde i det første settet burde han fulgt videre. Første settet han spiller i dag er det este jeg har sett han spille på gress – i likhet med det siste settet mot Albert Ramos-Viñolas, forsetter Sundø.
Discovery-ekspert Øivind Sørvald er ikke overrasket over at det ble en tøff kamp for vår mann.
– Humbert tok tak utover i kampen, og hadde et godt grep på de siste settene. Franksmannen hadde mange gode returer og spilte svært godt offensiv tennis i dag. Casper hadde litt trøbbel med returene til Humbert, og det var som ventet: Det ble en vanskelig kamp for Ruud, dette, var dommen etter kampslutt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame