Populære sporter
All sport
Vis alt

Jevnaldrende franskmann venter for Ruud i Wimbledon: – Føler det er veldig åpent

Even Lübeck

Oppdatert 29/06/2022 klokken 09:17 GMT+2

Casper Ruud møter franske Ugo Humbert i andre runde i Wimbledon. En mye tøffere motstander enn det Ruud møtte i første runde, sier Discovery-kommentator.

Vrien motstander venter Ruud: – Veldig, veldig tøff andre runde

  • Se oppgjøret mellom Casper Ruud og Ugo Humbert på discovery+ og MAX tirsdag
– Jeg synes kampen mot Ramos var en veldig, veldig klar forbedring fra det han viste i Queens. Han har brukt tiden mellom Queens og Wimbledon veldig godt, og Casper har hatt god utbytte av tiden mellom. I forkant var jeg usikker på hvor vi hadde Casper, men han er jo en mye bedre tennisspiller og det fikk han vist, sier Discovery-kommentator Ola Bentzen om mandagens seier.
I andre runde skal han opp mot jevngamle Ugo Humbert, ranket som nummer 112 i verden. Franskmannen innledet årets Wimbledon-utgave med å slå argentinske Tomas Etcheverry 6-3, 3-6, 4-6, 6-3, 6-4 etter tre og en halv times spill.
– Det blir tøft. Han er en god gresspiller og spiller hurtig tennis. Han har gjort det bra her tidligere, men jeg må bare gjøre mitt beste. Jeg er forberedt på en tøff kamp, sier Ruud om kampen mot franskmannen.
Les også: Dette er Wimbledon-favorittene til eksperten (en har røket allerede i første runde!)

To av tre for Humbert

Ruud og Humbert, som begge er født i 1998, har møttes tre ganger tidligere - alle i 2020. Humbert vant 7-6, 2-6, 6-3 i ATP-turneringen i Auckland i New Zealand i januar, før Ruud fikk revansje på grusen i Hamburg i september med 7-5, 3-6, 6-1.
Sist de møttes var i Paris Masters i starten av november 2020, da Humbert vant 4-6, 6-2, 7-6.
– Jeg tror ikke Casper bryr seg noe særlig om at han har tapt to av tre kamper mot Humbert. Casper hadde jo tapt fire av fem mot Ramos før de møttes på mandag og. Casper har i tillegg blitt en mye bedre spiller siden de møttes i 2020, sier Bentzen.
Se høydepunktene fra Ruuds første kamp og seier i Wimbledon. Saken fortsetter under videoen:
picture

Se høydepunktene: Casper Ruud videre til andre runde i Wimbledon

Kvartfinale i Wimbledon

Humbert tok seg helt til kvartfinalen i Wimbledon i 2019, der han tapte for Novak Djokovic, som senere vant turneringen etter en heseblesende finale mot Roger Federer som varte i nærmere fem timer. Til gjengjeld er 2022-utgaven den første hvor Ruud har klart å ta seg videre fra første runde. Både i 2019 og 2021 ble det exit etter første kamp for nordmannen sin del.
Humbert har vunnet tre turneringer tidligere og har en 25. plass på verdensrankingen fra juni 2021 som beste resultat. 25. plassen kom etter at han vant ATP 500-turneringen Halle Open på gress samme måned etter å ha slått Andrey Rublev 6-3, 7-6. I tillegg har han vunnet to ATP 250-turneringer - Auckland Open i januar 2020, da han slo Ruud i første runde, samt European Open i oktober 2020.
Eurosport-ekspert Barbara Schett holder likevel Ruud som favoritt før oppgjøret.
– Humbert har ikke vært veldig god i det siste, så jeg holder Casper som favoritt. Casper har i tillegg erfaringen med å spille Grand Slam-turneringer, og nå som han har den første seieren på Wimbledon-gresset, kommer det til å hjelpe nordmannen. Jeg mener Casper er en mye bedre tennisspiller, rett og slett.

Bentzen: – Frykter Humbert mer

Også Bentzen har Ruud som favoritt, men ikke med noe særlig margin.
– Jeg er veldig spent på kampen. For ett år siden hadde jeg vært mindre optimistisk, for da var Humbert veldig god. Han har et svakt 2022 så langt, som er positivt for Casper sine sjanser. Men Ugo trives best på gress og har vunnet turneringer på gress før. Jeg føler det er veldig åpent. Det er faktorer som drar i begge retninger, sier han og fortsetter:
– Jeg frykter Humbert mer enn jeg fryktet Ramos.
– Hvis Casper ryker mot Humbert, kan man være fornøyd med det han har levert på Wimbledon-gresset da?
– Man håper jo på mer, men nå har han vunnet sin første kamp på Wimbledon-gresset, som er en veldig god følelse. Dersom han skulle ryke nå, ser jeg ikke på det som en mislykket turnering. Han går alltid for å vinne, men hver kamp han vinner nå er en bonus. Samtidig føler jeg at kampen mot Humbert blir en nøkkelkamp for at det kunne bli en veldig bra turnering. Går han til tredje runde eller mer, er det veldig vellykket, avslutter Bentzen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame