Populære sporter
All sport
Vis alt

Historisk triumf for Ruud – videre til andre runde

Oppdatert 27/06/2022 klokken 20:32 GMT+2

Casper Ruud viste muskler og slo Albert Ramos-Vinolas i strake sett i første runde av Wimbledon. Dermed er nordmannen videre til en historisk andre runde.

Se høydepunktene: Casper Ruud videre til andre runde i Wimbledon

Casper Ruud - Albert Ramos Vinolas 3-0 (7-6, 7-6, 6-2)
Nordmannen spådde en åpen åpningskamp i Wimbledon, og åpen skulle den bli. Ruud vant de to første settene på tiebreak, men i det avgjørende tredjesettet var det aldri noen tvil om hvor kampen skulle gå.
I det som ble en lang affære grunnet to regnavbrudd, vant Ruud til slutt i strake sett.
Dermed har nordmannen for første gang klart å ta seg videre fra første runde i Wimbledon. I 2019 tapte han i strake sett for John Isner, mens det i 2021 ble tap i fem sett for australske Jordan Thompson.
Han blir også første Ruud til å vinne en kamp på hovedtablået i Wimbledon. Pappa Christian Ruud klarte aldri å gjøre det da han var aktiv.
– Jeg tror vi begge tar det som en seier, selv om han aldri klarte å vinne her. Det har vært en liten oppgave for min del lenge nå, og så gikk det heldigvis i dag, sa Casper Ruud til Discovery etter kampen.
I andre runde møter Casper Ruud franske Ugo Humbert.
Se hele intervjuet med Casper Ruud her:
picture

Tar med seg selvtillit videre i Wimbledon: – Føler meg bedre i år enn tidligere

Regnavbrudd og tiebreak

Den tredjeseedede nordmannen slet innledningsvis og holdt på å bli brutt da han holdt egen serve på 1-1, men Ramos Vinolas klarte ikke å utnytte de to breakmulighetene han fikk. Da viste Ruud muskler i servingen og beholdt egen serve til 2-1.
I gamet etter fikk Ruud hele tre breakballer, men de klarte heller ikke nordmannen å benytte seg av. Dermed sto det 2-2 etter de første fire gamene.
Etter at Ruud beholdt egen serve til 3-2 ble kampen avbrutt som følge av tendenser til regn. Dermed måtte spillerne gå inn i garderoben og vente på at forholdene ble gode nok til at de kunne fortsette.
Etter en pause på drøye 90 minutter kom spillerne tilbake på matta og begynte å spille igjen. Ruud hadde settball på 40-30 da Ramos servet på stillingen 5-4 til Ruud, men klarte ikke benytte seg av den. Ramos utlignet til 5-5, og da begge beholdt egen serve i de to neste gamene, var det duket for tiebreak.
Der var Ruud overlegent og vant enkelt med sifrene 7-1. Dermed hadde nordmannen tatt første stikk etter seier 7-6 i første sett.

Tiebreak og nytt sett til Ruud

Kamphanene fortsatte å følge hverandre tett også i det andre settet. Spillerne holdt egen serve frem til 3-3, da Ruud viste muskler og brøt etter å ha spilt et meget bra game. Da gikk han opp til 4-3.
Ruud hadde mulighet til å serve hjem det andre settet på 5-4, men misbrukte muligheten og ble brutt til 5-5. Så klarte Ruud å bryte til 6-5 og hadde nok en mulighet til å serve hjem settet, men også denne sjansen misbrukte han. Dermed brøt spillerne hverandre i fire game på rad, og da var det også duket for et nytt tiebreak.
Spanjolen åpnet det best og ledet 4-0, men Ruud hentet seg på mesterlig vis inn igjen og utlignet til 6-6, etter at Ramos hadde ledet 5-1 og hatt fire settballer på 6-2. Likevel var det Ruud som kunne strekke henda i været til slutt etter å ha vunnet tiebreaket 11-9, etter å ha spilt i 17 minutter.
Så ble kampen igjen avbrutt som følge av regn. Den andre pausen varte i omtrent én time, men etter pausen var det Ruud som skaffet seg momentumet.

Enormt tredjesett

Casper Ruud sikret seg breakball på breakball i det tredje settet, og i Ramos-Vinolas' andre servegame, satt bruddet for 23-åringen fra Snarøya.
På egen serve var Ruud sikker, og hans spanske motstander hadde mer enn nok til å skaffe seg poeng på egen serve. På stillingen 4-1 til Casper Ruud, spilte han seg til fire breakballer, men Ramos-Vinolas reddet seg unna og forble ett break bak.
Men med sikker serving kunne normdannen enkelt kontrollere inn det som ble det avgjørende settet. Han avsluttet med et break, og vant det tredje setter med de knusende sifferne 6-2.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame