Berrettini hadde få problemer med å ta seg videre fra fredagens semifinale mot Hubert Hurkacz, og finalen søndag blir den første i italiensk tennishistorie.
Italieneren tok kontrollen umiddelbart i kampen og ledet 2-0 i sett, der han på et tidspunkt vant ni game på rad. Så slo polakken tilbake i tredje sett og reduserte til 1-2 etter seier i tiebreak, og fikk nerve i kampen igjen.
Likevel viste Berrettini muskler i det fjerde settet og avgjorde kampen med 6-4 i settseier. Det gjorde at italieneren vant 6-3, 6-0, 6-7, 6-4.
Wimbledon
Høydepunkter: Se Djokovic sikre nok en Wimbledon-tittel
11/07/2021 KLOKKEN 18:50
Berrettini holdt egen serve i samtlige game, som til slutt ble forskjellen.
Dermed er det klart at Casper Ruuds overmann fra ATP 1000-turneringen i Madrid i mai i Berrettini kan hente hjem Italias første Wimbledon-tittel. Det kan skje kun timer før Italia møter England i EM-finalen på Wembley, bare en liten times kjøretur unna hverandre.
25-åringen er rangert som nummer ni i verden, men har aldri vært i en Grand Slam-finale tidligere. Mannen med den fryktinngytende serven har vunnet fem titler tidligere, hvor av den største kom for kun en snau måned siden.
Italieneren vant overbevisende i ATP-500 turneringen Queen’s Club i London, en gressturnering som mange bruker som oppladning til Wimbledon. Nå kan han vinne karrierens største tittel på søndag.
(©NTB)
Wimbledon
Dette tror Ruud blir nøkkelen for Wimbledon-finalistene: – Han har noen triks
11/07/2021 KLOKKEN 13:08
Wimbledon
Wimbledon: Høydepunkter Djokovic - Shapovalov
09/07/2021 KLOKKEN 21:03