Populære sporter
All sport
Vis alt

Djokovic klar for Wimbledon-finale - kan tangere Federer og Nadal

Joakim Opphus

Oppdatert 09/07/2021 klokken 23:03 GMT+2

Denis Shapovalov yppet seg mot verdensener Novak Djokovic under fredagens Wimbledon-semifinale. Djokovic tok seg til finale etter seier i tre strake sett.

Wimbledon: Høydepunkter Djokovic - Shapovalov

Djokovic kan med seier i årets Wimbledon ta sin 20. Grand Slam-tittel, og dermed tangere rekorden til Roger Federer og Rafael Nadal.
Siste hinder før søndagens finale var det canadiske stjerneskuddet Denis Shapovalov. Den rekordjagende serberen vant i strake sett med sifrene 7-6, 7-5, 7–5.
– Jeg vil gjerne gi han (Shapovalov) en stor applaus for det han gjorde i dag. Jeg tror ikke resultatet reflekterer den faktiske prestasjonen eller kampen. Han servet for det første settet, og var den beste spilleren i store deler av det andre, sa Djokovic i et intervju etter kampen.
– På dette stadiet av karrieren min, så betyr Grand Slams alt. Jeg har vært privilegert som har fått skape historie i sporten som jeg elsker. Det fyller hjertet mitt hver gang jeg får høre at det er en historiskkamp som står på spill, fortsatte Djokovic, etter at han ble klar for sin 30. Grand Slam-finale og sin sjuende i Wimbledon.
Men det var Casper Ruuds jevnaldrende finalemotstander fra turneringen i Genève tidligere i år som kom best i gang på det kortklipte gresset i London. 22-åringen fikk en gyllen muligheten til å serve hjem det første settet på stillingen 5-4, men den rutinerte serberen lot seg ikke stresse og brøt tilbake.
Dermed måtte det første settet avgjøres med et nervepirrende tiebreak. Der var det en rekordjagende Djokovic som holdt hodet kaldest og vant enkelt 7–3.
Også det andre settet ble en jevn affære. Den unge canadieren spilte tidvis glitrende tennis, og fulgte Djokovic hele veien. Til slutt ble likevel serberen for sterk og vant settet 7-5, etter å ha brutt Shapovalov i canadierens siste servegame.
Det tredje settet fulgte samme oppskrift som de to foregående. Shapovalov holdt følge med verdenseneren helt til målstreken, men manglet det lille ekstra. Djokovic brøt unggutten på stillingen 5-5, tok ledelsen 6–5 og kunne dermed serve hjem finalebilletten. Der gjorde han ingen feil og vant det avgjørende settet 7–5.
Den sympatiske serberen har vunnet hele 84 titler så langt i karrieren, hvorav 19 Grand Slam-titler. Djokovic har fem Wimbledon-titler fra før, noe som er tre bak sveitsiske Roger Federer (8).
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame