– Ingen ønskemotstander. Det hadde vært bedre med en Sør-Amerikaner eller en typisk grusspiller. Det blir vanskelig. Nøkkelen er å holde serve, og håpe at han spiller et dårlig servegame eller at Casper kan få til noe i tiebreak, sier pappa og trener Christian Ruud til Eurosport.
– Vi er forberedt på at de fleste servegamene til Isner går veldig fort, det må Casper bare finne seg i og leve med. Isner har vært skadet, og det kan selvfølgelig være til Caspers fordel, men vi vet ikke hva han har drevet med. Han kan ha trent fryktelig godt for alt vi vet, tilføyer han.
Wimbledon
Ruud faller på rankingen
15/07/2019 PÅ 07:10
Et håp kan nemlig ligge i hva slags forfatning 34-åringen er i akkurat nå. Det kjenner Ruud-leiren foreløpig lite til.
– Når Isner er i form er han fryktelig god bakfra også, så det blir ikke lett å holde egne servegame heller. Men, vi vet som sagt ikke hvor god form han er i. Dette er trekningen vi har fått, og slik er tennis. Du må spille mot motstanderen du har foran deg, og alt er mulig, men vi er forberedt på en veldig vanskelig match.
Fredag formiddag ble det klart at norske Casper Ruud (20) møter John Isner (34) i første runde av Wimbledon. Han ligger på 12. plass på verdensrankingen, og spilte seg helt til semifinale i fjor.
– Dette er ingen gulltrekning for Casper. Jeg er litt usikker på formen hans, men han er veldig vanskelig å møte, spesielt på raske dekker, sier Eurosports tennis-kommentator Christer Francke.
Amerikaneren har for øvrig spilt de to lengste tenniskampene i Grand Slam-historien. I 2010 møtte han Nicolas Mahut i første runde i kvalifiseringen til samme turnering. Han vant kampen 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68 (!). Bare det siste settet alene var lengre enn kampen som tidligere var lengst, ifølge hans Wikipedia-side. 34-åringen er 2.08 høy, og er anerkjent som en av de bedre serverne.
– Han er kanskje en av verdens beste servere, og å møte ham i første runde er ikke lett. Det blir ofte lite rytme og lite spill. Han er kanskje verdens beste til å serve når han er på sitt beste, men han har vært litt ute av det en stund. Han spiller ofte jevnt med de beste i verden på gress, og er alltid tøff i første runde, men han er godt over to meter høy, og blir ofte mer sliten utover i turneringene, sier Francke.
Han mener det finnes en fordel for nordmannen:
– Det blir ikke slik spill som Casper liker, men han er ikke så god i best av fem. Det blir ofte 7-5 eller 7-6 i kampene hans, og jo lengre kampen blir, desto større er sjansen. Casper server så bra selv, at om han holder sin serv og jevne sett, desto bedre er det, sier tennis-kommentatoren.
Ruud deltar i Wimbledon for første gang, og debuten blir alt annet enn enkel for grusspesialisten. Ruud er ranket som nummer 60.
Kampen blir mest sannsynlig mandag eller tirsdag, men er ikke berammet ennå.
Rafael Nadal (tredjeseedet) og Roger Federer (andreseedet) havnet på samme side i trekningen og risikerer først å møte hverandre i semifinalen. Ingen av dem kan møte førsteseedede Novak Djokovic før i en eventuell finale.