Jordan Thompson-Casper Ruud 7-6, 7-6, 2-6, 2-6, 6-2
I en thriller av et oppgjør i første runde kom Ruud dårlig ut. Etter å ha tapt to tiebreak så det mørkt ut for nordmannen, men med kniven på strupen snudde han oppgjøret. To overlegne sett sørget for at Ruud utlignet og at alt skulle avgjøres i femte sett. Etter over fire timer på banen var Thompson til slutt sterkest. Han blir belønnet med et møte med Kei Nishikori i andre runde, mens Casper Ruud må reise tomhendt hjem.
Wimbledon
Etterforsker mulig kampfiksingsskandale i Wimbledon
14/07/2021 KLOKKEN 14:04
Far og trener Christian Ruud synes likevel sønnen gjorde en brukbar figur i Wimbledon.
– Casper endte med å slice litt for mye og ble litt defensiv i de første settene. Det klarte han å snu i tredje og fjerde. I femte starter man litt på nytt. Der gjør Casper et dårlig game på 1-2 og da ble det litt hengende ved. Dermed ble det oppoverbakke, sa Christian Ruud etter kampen.
– Jeg synes likevel det er en god gresskamp av Casper bortsett fra at han misbruker sjansene sine i femte sett og er litt slurvete som gir bort det breaket såpass tidlig, fortsatte han.
Ruud var favoritt før kampen med sin 14.-plass på verdensrankingen. Motstander Thompson er ranket som nummer 78, og ble slått av Ruud under Australian Open i vinter.

Jevn åpning

Men Thompson trives godt på gress, og onsdag fulgte duellantene hverandre tett ut fra startblokkene. Ruud reddet en breakball i game seks, før han hentet seg inn med sterkt spill. Deretter var det to spillere med brukbar kontroll på sine servegame, og dermed endte første sett med tiebreak.
Der var Thompson etter hvert sterkest på det raske gresset i London og vant første sett 7-6.
I andre sett kom Ruud skjevt ut fra start og returene satt ikke for Snarøya-gutten. Thopmson brøt på første forsøk.
– Casper må kanskje tørre å ta litt mer initiativ og sjanser, så kan det snu, sa Discoverys kommentator underveis i settet.
På 2-3 i andre sett var det en offensiv Ruud som brøt tilbake og utlignet australierens ledelse. Deretter holdt begge spillerne serven og kampen gikk til nytt tiebreak.
Igjen spratt ballen australierens vei, og Ruud måtte se at det sto 7-6, 7-6 på tavla i favør Thompson.

Nesten snuoperasjonen

Dermed måtte Ruud vinne tredje sett om ikke Wimbledon skulle ende brått. Og da snudde det virkelig for nordmannen. Han fikk et tidlig brudd før han igjen viste styrke i game sju. Med sitt andre brudd gikk han opp i 5-2 og alt lå til rette for settseier. Et feilfritt siste game sørget for Ruud-redusering og ny spenning i kampen.
I fjerde sett fortsatte Ruud den gode flyten, brøt på første forsøk og tok enda et overlegent sett med samme sifre.
Men i siste sett slo Thompson tilbake. Han tok tidlig grep om settet og da han brøt til 3-1 så det mørkt ut for norsk deltakelse i runde to.
Da Thompson gikk opp til 5-2 var Ruud avhengig av å ta eget servegame før han brøt i siste. Det endte i stedet med brudd for Thompson og seier 7-6, 7-6, 2-6, 2-6, 6-2.
Sett denne?

Kom med rosende ord i retning Ruud

Wimbledon
Djokovic-oppvisning i Wimbledon: Tangerte Federer og Nadal
11/07/2021 KLOKKEN 16:34
Wimbledon
Verdenseneren tok sin første Wimbledon-tittel: – En nytelse å se på
10/07/2021 KLOKKEN 15:04