Populære sporter
All sport
Vis alt

Storkanoner videre til kvartfinalene

Thomas Sjursen

Oppdatert 12/07/2018 klokken 09:33 GMT+2

Roger Federer, Rafael Nadal og Serena Williams tok seg alle tre videre til kvartfinalene av årets Wimbledon.

Rafa Roger Serena

Foto: Scanpix

  • Kvinnenes kvartfinaler og avslutningen av del Potro - Simon ser du allerede på tirsdag på Eurosport Norge og Eurosport Player. Få tilgang her!
De aller fleste av forhåndsfavorittene tok seg mandag videre fra Wimbledons fjerde runde.
Førsteseedede Roger Federer vant med settsifrene 6-0, 7-5, 6-4. Han holdt Adrian Mannarino til fem poeng i et forrykende åpningssett. 36-åringen hadde kun én upresset feil og en førsteserveprosent på over 80 i settet som var over etter kun 16 (!) minutter. Federers franske motstander hevet seg i de to påfølgende settene, men det var sveitseren som til slutt kunne juble for avansement.
På onsdag skal han møte sør-afrikanske Kevin Anderson, som kjempet seg til 3-1-seier i en jevn og spennende match mot eksentriske Gael Monfils.

Williams videre

På kvinnesiden røk nok en topp 10-spiller på WTA-rankingen da Kiki Bertens slo Karolina Pliskova i strake sett. Den eneste gjenværende er nå tienderankede Angelique Kerber som avanserte til kvartfinalene på bekostning av Belina Bencic.
Etter de mange overraskende resultatene blant kvinnene ligger mye til rette for at Serena Williams igjen skal gå til topps i Wimbledon. Amerikaneren, som sto over fjorårets turnering på grunn av fødsel, øyner nå hennes åttende triumf på gresset i London. Hun tok seg mandag ettermiddag overbevisende videre til kvartfinale etter å ha danket ut Evgeniya Rodina 6-2, 6-2.

Favorittene avanserte

Selv om underholdningsfaktoren var høy, bød ikke mandagen på de største overraskelsene på herresiden. Den skadeplagede canadieren Milos Raonic er klar for et rent serve-oppgjør i onsdagens kvartfinale etter at John Isner sikret avansement mot den greske 19-åringen Stefanos Tsitsipas.
Andreseedede Rafael Nadal tok seg til hans første Wimbledon-kvartfinale siden 2011 etter en 3-0-seier over Jiri Vesely. Der venter vinneren av matchen mellom Juan Martin del Potro og Gilles Simon, som ikke ble ferdig mandag.
Ellers blir det kvartfinalespill for både Kei Nishikori og Novak Djokovic. Serbiske Djokovic slo Karen Khachanov i strake sett, og virker å ha prikket inn god gammel form inn mot finalerundene av Wimbledon.
Herrene skal i aksjon igjen på onsdag. Hele resten av Wimbledon kan du se med Eurosport Player.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame