Søndag kunne Novak Djokovic for fjerde gang i karrieren krone seg mester av ATP-sluttspillet. Der slo han vår egen Casper Ruud i finalen.
– Denne gang var Djokovic bare for god, rett og slett. Jeg har ikke det nivået som skal til for å slå ham. Man kan finne på unnskyldninger, men han er enkelt og greit bedre enn meg, spesielt på dette underlaget. Han har slått meg på både grus og hardcourt i år, så det er bare å akseptere at han er en sta jævel og god, sa Ruud etter tapet.
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
02/12/2022 KLOKKEN 13:54
Seieren i sluttspillet smakte ekstra godt for serberen som har hatt en trøblete sesong.
– Det er veldig tilfredsstillende og deilig med tanke på reisen dette året. Det startet fryktelig dårlig med alt som skjedde i Australia. På grunn av omstendighetene er denne seieren enda større for meg, teamet mitt og min familie, sa han etter sluttspill-seieren.
Som vaksinemotstander har Djokovic måtte tåle har kritikk fra flere hold. Årets første Grand Slam gikk uten serberen nettopp fordi han var uvaksinert. Siden han ikke hadde vaksinert seg fikk han ikke innreisetilatelese i landet, og måtte snu i døren.
– Jeg følte meg likevel aldri alene. Jeg følte på massiv støtte fra landet mitt, fortsetter Djokovic.
Se intervjuet med Djokovic etter Torino-seieren mot Casper Ruud.

God kurve

Men med en trøblete start skulle ikke definere hele sesongen til serberen. Djokovic har til tider herjet på banen, og sikret seg blant annet nok en Grand Slam-tittel i år.
– Med et så tøft år som han har hatt, er det latterlig imponerende hva han har fått til likevel. Han har klart å stå i det på tross av mange negative kommentarer fra folk rundt. Det har han ikke brydd seg om, og han har stått på sitt og fokusert på sitt. Det er imponerende, og all ære til han for det, sier Casper Ruud om sin overmann i ATP-sluttspillet.
Likevel ender han året som nummer fem på ATP-rankingen. Det skyldes både at han ikke fikk deltatt i Australian Open, men også at det ikke ble delt ut poeng i Wimbeldon. I den engelske Grand Slam-turneringen ble det tittel men ingen poeng for serberen, som ønsker å klatre tilbake til toppen neste år.
– Jeg prøvde å finne balanse og opptimal styrke i spillet mitt for å få til den beste tennisen jeg kunne. Midt i sesongen startet det å skje. Jeg vant Wimbledon og har vel kun tapt en kamp etter det. Det har vært en fantastisk avslutning, og jeg kunne ikke ønsket meg et bedre scenario, sier mannen med 21 Grand Slam-titler.
Før ATP-sluttspillet tapte Djokovic mot danske Holger Rune i Paris ATP. Se det avgjørende øyeblikket her.

Dramatisk siste game: Her avggjør Rune kampen

Neste sesong

Neste sesong ser ut til å bli mindre turbulent for serberen. Tidligere i november ble det klart at Djokovic får visum og innreise til Australia. Det betyr en etterlengtet retur til turneringen han har vunnet ni ganger tidligere. Dermed kan han ta opp jakten på Nadals 22 Grand Slam-titler allerede i januar.
– Jeg er veldig motivert for å spille tennis på dette nivået, og er så glad for at jeg får returnere til Australia, og til min mest suksessfulle Grand Slam-turnering, sier Djokovic.
Han er klar på at han skal forsøke å komme seg opp til toppen av rankingen igjen neste år. Målet er å gjenskape noe av årets suksess.
– Forhåpentligvis står jeg her igjen om et år og har vunnet denne tittelen i Torino. Kanskje til og med som verdensener, avslutter han.
Sett denne?

Her løfter Djokovic trofeet

Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
02/12/2022 KLOKKEN 10:40
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
01/12/2022 KLOKKEN 14:59