Populære sporter
All sport
Vis alt

Triller terning på finalistene: – Der ligger mulighetene for Ruud

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 11/09/2022 klokken 14:51 GMT+2

Discoverys tenniskommentator feller sin dom før Casper Ruud og Carlos Alcaraz skal gjøre opp om US Open-trofeet.

Casper Ruud og Carlos Alcaraz

Foto: Getty Images

  • Søndag klokken 21:00: Følg US Open-finalen mellom Casper Ruud og Carlos Alcaraz på TV Norge, Eurosport.no og discovery+.
De to tennisstjernene møtes for tredje gang, men aldri før har det stått mer på spill. Begge spillerne har muligheten til å ta sin første Grand Slam-tittel.
Som om ikke det er nok, vil vinneren også sitte igjen som verdensener.
Men hvordan skiller de to kamphanene seg fra hverandre? Hvem er favoritt? Hvem vinner til slutt? Det siste er naturligvis umulig å svare på før natt til mandag, men Discoverys tenniskommentator Svein-Espen Lindås Olsen har gitt sin vurdering på Alcaraz og Ruud før det braker løs på Arthur Ashe Stadium.
Kommentatoren triller terning på serve, forehand, backhand, nettspill, touchspill, returspill på serve, fysikk, det mentale og det taktiske.

Serve

Begge tennisspillerne kommer godt ut på det første punktet, men på serven mener Svein-Espen Lindås Olsen nordmannen har en ørliten fordel.
– Når Casper Ruud er på, så server han dritbra. Alcaraz får en svak sekser. Det er nesten dødt løp, men Alcaraz har holdt litt igjen på andreserven. Av og til ser du at han slår en svak andreserve i nettet eller slår den uten en stor rackethastighet. Der synes jeg Casper Ruud har vært bedre.
  • Ruud: 6
  • Alcaraz: -6

Forehand

Forehanden til både Casper Ruud og Carlos Alcaraz er våpen som motstanderne frykter. Lindås Olsen sliter med å skille dem fra hverandre, til tross for at de er ulike.
– De er også ganske like her, men de slår litt forskjellig. Casper slår med mye spinn, mens Alcaraz slår mye flatere. Men som et våpen, så stiller begge ganske likt. Det er verdensklasse.
  • Ruud: 6
  • Alcaraz: 6

Backhand

– Her føler jeg Alcaraz er hakket hvassere. Han har litt mer variasjon og er veldig stødig.
  • Ruud: 4
  • Alcaraz: 5

Nettspill (smash og volley)

– Jeg føler Alcaraz er bedre på smash enn Ruud. Det har litt med teknikken hans å gjøre. Han er veldig fri og har raske forberedelser. Han er litt hvassere der, og er nok to hakk bedre.
– Jeg føler Casper er midt på treet der sammenlignet med resten av verden.
  • Ruud: 3
  • Alcaraz: 5

Touchspill

– Backhandslicen til Alcaraz er bedre. Touchspillet totalt sett er kanskje fem mot fire.
  • Ruud: 4
  • Alcaraz: 5

Serveretur

– Det går på feelingen. Carlos Alcaraz er bedre til å slå forskjellige type returer. Han kan blokke den, han kan toppe den, han kan flate den ut. Det er akkurat som om han leser spillet litt bedre. Han er rask i retursituasjonene. Selv om Casper har blitt bedre, så føler jeg Alcaraz er ett hakk bedre der også.
  • Ruud: 5
  • Alcaraz: 6

Fysikk

Der de fleste tekniske ferdighetene bikker i favør Alcaraz, er Ruud på nivå med den spanske spilleren når det kommer til det fysiske, ifølge Lindås Olsen.
– Alcaraz er raskere. Om han er mer utholdende… Han har spilt mye tennis den uken her, men han er fortsatt fresh. De er seksere begge to.
  • Ruud: 6
  • Alcaraz: 6

Mentalt

– Mentalt er kanskje Casper ett hakk bedre. Press kommer de til å kjenne på uansett. Det er den største kampen i begges karriere. Casper er ekstremt flink til å nullstille.
  • Ruud: 6
  • Alcaraz: 5

Taktisk

– Der er kanske Ruud bedre. Alcaraz er litt løs kanon. Han er utålmodig, men jeg synes han er flink til å dra det i land selv om han er utålmodig. Han tar sjanser der han ikke burde ta sjanser, men han kommer seg unna med det fordi han er så j*vla god.
Lindås Olsen peker på Ruuds spektakulære poeng mot Karen Khatsjanov, da han gikk seirende ut av en ballveksling på godt over 50 slag på en settball i tiebreaket i første sett.
– I en defensiv situasjon, som settballen i første sett mot Khatsjanov, så spiller Casper veldig sikkert. Jeg tror Alcaraz aldri ville stått i en duell i 55 slag. Han hadde gått for å vinne den på slag 15.
  • Ruud: 6
  • Alcaraz: 5
Se det spinnville poenget kommentatoren snakker om her (artikkelen fortsetter under videoen):
picture

Her tar Ruud åpningsettet etter ellevilt poeng: – For en duell!

Spår utfallet

Dersom vi legger sammen alle karakterene til Lindås Olsen, får vi følgende oversikt:
picture

Svein-Espen Lindås Olsens karakterer på Alcaraz og Ruud.

Foto: Eurosport

Likevel tror kommentatoren at det er Casper Ruud som vil trekke det lengste strået til slutt.
– Fysisk og taktisk - det er der mulighetene for Casper Ruud ligger.
– Det er vanskelig. Jeg har lyst til å si 3-1 til Casper Ruud. Totalt sett, selv om han ligger litt bak på de forskjellige ferdighetene, så ligger han foran på det taktiske og det fysiske, samt at Alcaraz har spilt mer tennis i US Open. Derfor tror jeg Casper tar det i fire sett, avslutter kommentatoren.
Med andre ord er de eneste tallene som er verdt å merke seg Casper Ruud - Carlos Alcaraz 3-1.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame