Populære sporter
All sport
Vis alt

Overveldet av sønnens prestasjoner: – Det han holder på med i år er utrolig

Joakim Opphus

Oppdatert 10/09/2022 klokken 02:08 GMT+2

Etter Casper Ruuds seier i semifinalen i US Open snakket far og trener Christian Ruud med Discovery etter sønnens bragd.

Christian Ruud etter triumfen: – En god mental kamp av Casper

– Hvis du hadde fortalt meg for to år siden at han kommer til å spille to Grand Slam-finaler så hadde jeg ikke trodd deg. Det han holder på med i år er utrolig.
Det sier Christian Ruud til Discovery etter at hans sønn spilte seg til sin andre Grand Slam-finale i 2022.
– Uansett hvordan det går i finalen så vil jeg være super stolt uavhengig av resultatet, sier far Ruud.
– Er det et stort press på Casper hjemme i Norge for å vinne finalen?
– Jeg tror ikke han bryr seg så veldig mye om det. I Norge gjør vi det alltid bra i vinteridretter. Så folk er vant til olympiske mestere og verdensmestere, men tennis er kanskje en enda større idrett enn vinterirdettene. Selvfølgelig forventes det mye av han hjemme i Norge, vi for se hva som skjer på søndag.
Se hele intervjuet med Christian Ruud i toppen av saken. Saken fortsetter under videoen.
picture

Her avgjør Ruud semien og sikrer finalebilletten

Finalestatistikken

Casper Ruud har vært meget god i finaler i løpet av sin karriere. Søndagens finale vil bli hans 14. finale på ATP-touren.
I de 13 foregående finalene har nordmannen vunnet ni av de, hvor to av finaletapene kom i årets sesong. For Carlos Alcaraz i Masters 1000-turneringen i Miami, den andre i Roland Garros, hvor han tapte for Rafael Nadal.
– Han spiller bra i finaler. I fjor var han i fem finaler og vant alle sammen. Han har også vært i finaler i år, men i mye større turneringer, sier Christian Ruud som tror sønnen ble preget litt av øyeblikket mot Nadal i Paris og at søndagens finale vil passe han bedre, sier Christian Ruud.
– Han har så mye respekt for Rafa som har vært idolet hans hele livet. Jeg tror kanskje at finalen på søndag vil bli litt lettere med en annen motstander, men det er fortsatt en Grand Slam-finale og mye som står på spill. Selvfølgelig vil han føle litt på nervene før finalen.
På spørsmål om han og Casper har diskutert mellom seg muligheten om å bli verdensener svarer Christian:
– Nei, vi har ikke en gang snakket om det én eneste gang. Han ser overskriftene, men vi tar det en kamp om gangen og det som skjer det skjer. Men hvis han tar klarer det (bli verdensener, journ.anm), så tar vi selvfølgelig det.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame