Populære sporter
All sport
Vis alt

Sjokkseier i US Open – 18-åring slo verdenstreeren etter fire (!) timer

Oppdatert 04/09/2021 klokken 02:03 GMT+2

Tennisstjernen Stefanos Tsitsipas fikk det tøft allerede fra start mot 55.-rankede Carlos Alcaraz fra Spania. Grekeren slo tilbake, men til slutt måtte tennisstjernen gi tapt for supertalentet på 18 år.

18 år gamle Alcaraz med sensasjonsseier mot Tsitsipas

Carlos Alcaraz - Stefanos Tsitsipas 3-2 (6-3, 4-6, 7-6, 0-6, 7-6)
Carlos Alcaraz mot Stefanos Tsitsipas, 18 år mot 23 år, nummer 55 mot nummer tre: Alt tilsa at den greske superstjernen skulle ta seg enkelt videre fra 3. runde i US Open, men Stefanos Tsitsipas måtte gi tapt i kampen om videre avansement mot den spanske tenniskometen.
Fire timer og sjuminutter tok det før den spanske underdogen kunne juble for seier.
Carlos Alcaraz sikret seg seieren etter et høydramatisk femtesett som måtte avgjøres med tiebreak. Spanjolen både sjokkerte og begeistret tennispublikummet i New York, og møter tyske Peter Gojowczyk i neste runde.
– Denne gutten kommer vi til å se mye av i fremtiden. Jeg tror også dette er en spiller som kommer til å prege tennisen i mange år fremover, sa Discoverys kommentator Sverre Krogh Sundbø etter at seieren var et faktum.
  • Følg US Open på Eurosport.no og discovery+.

Sjokkstart

Det startet ikke bra for verdens tredje beste tennisspiller. Allerede i første game ble han brutt av den unge spanjolen. 18 år gamle Alcaraz fulgte opp storspillet og gikk raskt opp til 4-0 i første sett, før Tsitsipas kom i gang. Han tok tre strake games, men det stoppet der. Alcaraz imponerte stort og tok settet 6-3.
Se video: Her sikrer Alcaraz første sett
picture

Her sikrer 18-åringen det første settet mot verdenstreeren

Andre sett startet også bra for spanjolen, men utover i settet spilte Tsitsipas seg opp. Grekeren gjorde færre og færre feil og sikret settet med 6-4.

Brøt to strake game

Det så lenge ut som at grekeren skulle surfe videre på det gode spillet i andre sett, men nok engang klarer spanjolen å henge med. 18-åringen havner tidlig bakpå, men klarer å bryte tilbake til 3-5 og servet seg inn i kampen til stillingen 4-5.
– Jeg var kanskje litt for tidlig med å avskrive Alcaraz i det tredje settet, utbrøt Sundbø på stillingen 5-4 til grekeren.
Det avgjørende gamet ble høydramatisk. Carlos Alcaraz misbrukte to breakballer, men på den tredje skulle det skje. Etter flere lange ballvekslinger, brøt den 18 år gamle tenniskometen nok et servegame fra verdenstreeren.
– Han er back in buisness, og hvordan skal Stefanos Tsitsipas klare å motivere seg for resten av det tredje settet nå? sa Krogh Sundbø etter at Alcaraz hadde slått tilbake til 5-5-
Spanjolen fortsatte å imponere. Det neste gamet varte i over ti minutter, men til slutt tok 18-åringen ledelsen 6-5.
Stefanos Tsitsipas unngikk å bli brutt i tredje strake servegame. Dermed gikk tredje sett til tiebreak.
Tiebreaket ble så dramatisk som man kunne forvente seg. Grekeren servet dårlig, og til slutt vant Alcaraz tiebreaket 7-2.
Etter tiebreaket, bestemte Tstsipas for å ta seg en dopause. Grekeren har tidligere i US Open fått kritikk for å ta lange dopauser tidligere, og nok engang fikk den greske tennisstjernen publikum mot seg. Denne gang brukte ikke Tsitsipas mer enn fire-fem minutter.
Hør reaksjonen til publikum her:
picture

Nok et toalettbesøk – publikum eksploderer

Spanjolen tom for krefter – våknet til liv igjen

Etter å ha sikret seg det tredje settet, virket Alcaraz sluttkjørt da det fjerde settet ble slått i gang. Stefanos Tsitsipas sikret seg tidlig ledelsen 2-0.
Grekeren viste hvorfor han er over 50 plasser høyere rangert enn 18-åringen fra Spania, og sikret seg et raskt fjerdesett. Grekeren tok det til slutt med komfortable 6-0. Dermed var det duket for et femte og avgjørende sett.
Det avjørende femtesettet startet helt jevnt. Begge aktørene på harccourten tok alle sine servegame hver.
Dermed skulle det etter over fire timer avgjøres gjennom et tiebreak.
Som resten av den fire timer lange bataljen, skulle tiebreaket leve helt inn. Carlos Alcaraz fikk tre matchballer, og avgjorde kampen på den siste. Han slår verdenstreeren etter fire timer og sju minutter.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame