Discoverys eksperter hadde forespeilet en kvartfinaleplass for Casper Ruud i årets US Open, men i stedet ble det en overraskende exit for 22-åringen allerede i andre runde.
Nå tar nordmannen seg en liten ferie etter en hektisk sommer, der han blant annet har tatt tre strake ATP-titler.
US Open
Medvedev overrasket og knuste rekordhåpet til Djokovic
13/09/2021 KLOKKEN 06:18
– Nå skal jeg puste ut litt og la kropp og sjel få roet seg. Det har vært et kjør hele tiden, spesielt etter Wimbledon, med mange kamper og mye reising. Jeg kjenner litt på det. Store turneringer har gått min vei, så det står ikke på det, men det blir deilig å få seg en pust før høstsesongen begynner, sier Ruud til Discovery.
– Det er en periode av sesongen der jeg tidligere ikke har gjort det så bra, så jeg får prøve å gjøre en litt annen variant i år. Nå får jeg noen uker fri etter US Open, så skal jeg «gunne» på og få en god avslutning på siste del av sesongen. Det er mye som står på spill de neste månedene, det er jeg klar over, så da gjelder det å være klar til det.
Se høydepunktene fra kampen.

Se høydepunktene: Ruud ute av US Open tross god start

Laver Cup om tre uker

Det største høydepunktet fra fansens side, er trolig Laver Cup fra 24. til 26. september. Da kjemper europeiske tennisspillere side om side mot spillere fra resten av verden.
Ruud har fått en plass på Team Europa.
Superstjernene Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Andrey Rublev og Matteo Berrettini blir lagkameratene hans.
– Jeg er veldig glad for å få muligheten til å representere Team Europa i årets Laver Cup. Det er en stor ære å spille med en så god gruppe spillere, har Ruud tidligere sagt til arrangøren.

Skuffet, men fattet

Før den tid skal imidlertid nordmannen ta seg en pust i bakken. At pausen skulle bli så lang som tre uker, var det imidlertid få som hadde sett for seg før US Open.
Ruud hadde grei kontroll mot Botic van de Zandschulp i det første settet. Så fikk imidlertid nederlenderen kampen inn i sitt spor og vant de tre påfølgende settene.
– Man er selvfølgelig litt skuffet hver gang man taper. Det er helt normalt. Jeg fikk det ikke helt slik jeg ønsker, men det er heller ikke en dårlig match fra min side, synes jeg. Jeg er ikke skuffet over eget spill, men det var noen sjanser der i både tredje og fjerde sett. Det var noen muligheter for å bryte og utligne kampen, men det fikk jeg ikke til, sier Ruud.
– Han spilte godt på de poengene. Jeg prøvde alt jeg kunne, det er alt jeg kan be om fra min side. Det holdt ikke hele veien. Jeg har flere tap og flere seire i karrieren, men så lenge det er litt flere seire, så er det det man må prøve å tenke på, fortsetter han.
Se intervjuet med Ruud her.

Dette sier Ruud etter exiten: – Frustrerende

Overrasket av motstanderen

Kampen i seg selv ble noe oppstykket som følge av uværet i New York. Det gjorde at den ble avbrutt to ganger under Ruuds serve. Nordmannen sier imidlertid at det var behagelige spillforhold, og legger ikke noe av skylda på det.
Æren for exiten får en sterk nederlender som storspilte da det gjaldt som mest.
– Han har et ekstremt stort toppspill. I den første runden ble det noen upressede feil, men jeg var litt overrasket over hvor bra han spilte fra andre sett og utover. Det er ikke noe ekstremt bra spill av meg i første sett, men han slo en dobbeltfeil på begge breakballene jeg hadde. Det ga han vekk litt gratis, men det var det siste han ga til meg, sier Ruud.
– Etter det var det mange gode ballvekslinger, vinnere og servesss da det virkelig gjaldt. Jeg hadde sjanser til å bryte tilbake, men på de viktigste poengene så var han soleklart best. Det er ikke så mye mer å si enn det, avslutter Ruud.
US Open
Se høydepunktene: Medvedev herjet med verdenseneren
12/09/2021 KLOKKEN 23:45
US Open
Her knuser han racketen – får pipekonsert av publikum
12/09/2021 KLOKKEN 21:37