Ashleigh Barty - Clara Tauson 2-0 (6-1, 7-5)
Dette var kun den fjerde gangen dansken befant seg i et hovedtablå. På papiret skulle det være en enkel seier for Ash Barty - som virkelig er i vinden. Og det ble det også.
Det danske talentet har markert seg i tennissirkuset, men klarte kun å hente hjem ett game i førstesettet. 6-1 til Barty altså.
US Open
Medvedev overrasket og knuste rekordhåpet til Djokovic
13/09/2021 KLOKKEN 06:18
Tidvis fikk man se det brede spekteret av Bartys briljanse:
– Når det kommer til reinspikket balltalent og ballkunst, så er hun best av alle, sa Sverre Krogh Sundbø - Discoverys tenniskommentator.
Andresettet var dog jevnere, og det var en Barty som bar preg av å spare litt på kreftene. Når Tauson i tillegg tok seg opp kraftig, ble det en underholdende kamp.
På 3-3 og inn, så det lenge ut som Barty hadde gjort jobben, og på ett tidspunkt var det også Match Point. Men vår danske venn kloret seg tilbake. Det gikk nesten hele veien til tiebreak. Men til slutt senket Barty 18-åringen med 7-5.
– Dansken har tatt store steg. Jeg gleder meg til å se fortsettelsen. Men i denne turneringen er det Bartys fortsettelse som kommer til å lage overskrifter, utbrøt Krogh Sundbø.
Australieren jakter sin andre Grand Slam på rad etter å ha vunnet Wimbledon i sommer. Førsterunden ble hakket mer spennende enn det trengte å være, da hun ble tvunget ut i tiebreak i det andre settet mot Vera Zvonareva. Der sikret hun til slutt avansement, etter en omdiskutert situasjon.
I US Open har de nemlig ikke dommere på linja som avgjør om ballen er inne og ute. Det er er erstattet med linjeteknologi, men da den brøt ned midt i matchen, ble Barty tvunget til å vente lenge - noe som resulterte i ampert humør.
Men det var altså ingen grunn til ampert humør mot den danske 18-åringen. Verdenseneren er komfortabelt videre i New York.
US Open
Se høydepunktene: Medvedev herjet med verdenseneren
12/09/2021 KLOKKEN 23:45
US Open
Her knuser han racketen – får pipekonsert av publikum
12/09/2021 KLOKKEN 21:37