• Se Casper Ruuds kamp i US Open mot Mackenzie McDonald tirsdag kl. 17.00 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Mandag er det start for tennisturneringen US Open som spilles på Flushing Meadows, hvor Casper Ruud igjen skal teste seg mot tenniseliten.
Øivind Sørvald, tennisekspert for Eurosport og idrettssjef i Norges tennisforbund, har sammen med Eurosports ferskeste tennisekspert, Melanie Stokke, som også nylig vant tennis-NM i Frognerparken, tatt tempen på Ruud og flere av favorittene før turneringsstarten.
US Open
Vant sin første Grand Slam etter thrillerfinale
14/09/2020 PÅ 05:14

– Gode sjanser for Ruud

Etter at Ruud røk ut av ATP Western & Southern i første kamp, tror Sørvald han kan nå lenger i US Open. I første runde møter han amerikaneren Mackenzie McDonald, som er ranket som nummer 269 på ATP tour. Kampen spilles tirsdag klokken 17.00 og sendes på Dplay og Eurosport Norge.
– Casper er seedet, noe som betyr at han ikke møter så høyt rangerte spillere i første kampen. Får han kamper, får kjenne litt på rytmen og får til balansen i spillet sitt, så kan han gå mange runder. Han har enormt tunge slag og motstanderen er redd for forehanden hans, mens backhanden er blitt mye bedre, så det er ikke noe direkte svakhet lenger, som det var for noen år siden, sier Sørvald, som peker på en viktig ting for at Ruud skal gå videre:
– Men han er avhengig av å serve vesentlig bedre enn det han gjorde i den forrige turneringen.
Ruud har tidligere uttalt at hvis han kommer seg til tredje runde og andre uken av US Open, vil han dra hjem som en fornøyd spiller. Stokke tror også Ruud har gode sjanser de første to rundene.
– Jeg mener Ruud har gode sjanser siden han har god trekning de første to rundene. Selvfølgelig skal man ikke ta noe på forskudd siden alt kan skje i tennis. Dersom han klarer seg gjennom de første to rundene vil det bli utfordrende motstand mot Matteo Berrettini som så ut til å spille veldig godt under turneringen i Østerrike tidligere sommer, sier hun og legger til at det blir spennende å følge han.
Flere av de største stjernene på kvinnesiden har trukket seg fra turneringen på grunn av den pågående koronapandemien. På herresiden har Rafael Nadal tatt samme avgjørelse, mens Roger Federer har gjort det klart at han dropper resten av inneværende sesong for å bli helt restituert etter en kneskade.

Melanie Stokke

Foto: Eurosport

De to ekspertene har også satt opp hver sin liste med topp tre favoritter både på herre- og damesiden, i tillegg til en outsider. Se listene på herresiden under:

Stokkes topp tre favoritter – herrer:

Her er Stokkes topp tre favoritter og en outsider før turneringen starter:
1. Novak Djokovic (1):
– Jeg mener at Djokovic er i knallform, når han først er i «winning strike»-modus er han ustoppelig og spillerne har enormt med respekt for han.
2. Daniil Medvedev (5)
3. Stefanos Tsitsipas (6):
– Jeg tror at ungkarene Medvedev og Tsitsipas har gode sjanser, siden de nå har spilt god tennis i Cincinnati/New York. Spørsmålet er om de kan holde ut i en fem-setter med selveste Djokovic siden han er så sterk mentalt og utholdende i lange kamper.
Outsider: Andy Murray (85):
– Murray virker som en sterk kandidat her. Det er utrolig gøy å se han tilbake på banen. Han beveger seg godt og spiller i gamle gode takter, så hofta hans ser ikke ut til å stoppe han lenger. Jeg er kun spent på om han klarer fysisk å holde ut syv kamper og dersom det blir en fem-setter på han på grunn av avbrekket hans, mener Stokke.
  • Se Casper Ruuds kamp i US Open mot Mackenzie McDonald tirsdag kl. 17.00 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Saken fortsetter under:

Ruud sitter i US Open-bobla og følger Hovland: – Ikke lov å gå ut

Sørvalds topp tre favoritter – herrer:

Sørvald har også plukket ut sine topp tre favoritter og en outsider:
1. Novak Djokovic (1):
– Man kan ikke komme unna Djokovic. Med sine ekstreme ferdigheter og som nummer en, så er jeg veldig spent på hvordan han spiller her. Han har vært en suveren ener nå og nå når Rafael Nadal og Roger Federer ikke er med, så tror jeg Djokovic er klar favoritt.
2. Daniil Medvedev (5):
– Han er også en favoritt. Han viste storspill i US Open i fjor og ser ut som han har brukt koronapausen bra og virket stødig i innledningen i Cincinatti-turneringen. Han virker veldig farlig, med sin store serve og presise grunnlinjespill.
3. Stefanos Tsitsipas (6):
– Tsitsipas er også en spiller som spiller på et høyt nivå. Han har god serve og jeg tror disse banene passer bra for han. Med hans offensive spillestil tror jeg han kan bli farlig.
Outsideren: Matteo Berrettini (8):
– En italiener som jeg tror har spilt seg bedre og bedre gjennom den forrige uken og kan gjøre det bra de to neste ukene, sier Sørvald.
Sett denne?

Fikk advarsel etter denne hendelsen: – På grensen

US Open
Highlights | Alexander Zverev - Dominic Thiem
14/09/2020 PÅ 00:39
US Open
Dette er underdogen avhengig av for å vinne den gjeve finalen
13/09/2020 PÅ 10:44