Novak Djokovic - Pablo Carreno Busta 5-5 (Djokovic taperdømt)
Djokovic ble brutt i eget servegame av Pablo Carreno Busta. Etterpå sendte han ballen mot veggen bak seg. Da traff han en av dommerne i halsen. Vedkommende så ut til å få meget vondt og måtte få legetilsyn. Djokovic hastet bort for å spørre hvordan det gikk.
US Open
Vant sin første Grand Slam etter thrillerfinale
14/09/2020 PÅ 05:14
Etterpå diskuterte hoveddommeren med resten av funksjonærene, før han i flere minutter gikk gjennom hendelsesforløpet sammen med Djokovic.
Så bestemte han seg. Serberen ble disket.
Etter hendelsen unnskyldte Djokovic seg på sin
– Jeg beklager for det sterkeste å ha påført henne den typen stress. Så feil, skrev han.
– Jeg er lei meg. Takk Gud for at hun føler seg bra.
Se situasjonen her! Saken fortsetter under videoen:

Djokovic refses: – Veldig dumt

Mente dommeren gjorde rett

– Det er nesten ikke til å tro, sa Eurosports ekspert og idrettsjef i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald.
– Det er supertrist at turneringen mister en spiller på denne måten, la han til.
Men dommen fra både han og NM-vinner Melanie Stokke var krystallklar: Djokovic burde aldri tatt ut frustrasjonen på en måte som utsatte andre for fare, uansett om det ikke var med vilje. Dommeren gjorde helt rett i å diske ham, mente de.
Den tyske tennislegenden Boris Becker var enig. Han trente Djokovic fra 2013 til 2016.
– Jeg er like sjokkert som noen annen. Novak og jeg går langt tilbake. Vi ser på hverandre som familie. Dette er nok det vanskeligste øyeblikket i hele hans profesjonelle liv. Men han brøt regelen. Avgjørelsen er korrekt, sa Becker på Eurosport Tysklands program «Matchball Becker».
Regelboken er også krystallklar. Det amerikanske tennisforbundet skriver i en uttalelse at diskingen var helt i tråd med reglene.
– Jeg ønsker å beklage til US Open og alle som som er rammet av min oppførsel. Når det gjelder diskvalifikasjonen må jeg gå i meg selv og jobbe med skuffelsen min, og lære av det for å utvikle meg, skriver Djokovic videre på sin instagram-konto.

Var enorm favoritt

Djokovic hadde ikke tapt en eneste kamp i 2020. Verdenseneren var den udiskutabelt største forhåndsfavoritten til å vinne den gjeve Grand Slam-turneringen i USA. Flere av sportens største stjerner står nemlig over årets turnering. Bordet var duket for en Djokovic-seier.
Nå blir det ikke noe av. En seier i US Open ville vært hans 18. i Grand Slam. Da ville han kun vært to bak Roger Federer, som har flest. Nå er man garantert en vinner som aldri har gått til topps i US Open tidligere.
Mange ventet nok spent på Djokovic' pressekonferanse etter hendelsen. Den ble imidlertid ikke noe av. Serberen stakk fra arenaen uten å snakke med pressen.
PS. Bilder tatt etter hendelsen viser at kvinnen som ble truffet kom seg på beina, tilsynelatende i grei form.
US Open
Highlights | Alexander Zverev - Dominic Thiem
14/09/2020 PÅ 00:39
US Open
Dette er underdogen avhengig av for å vinne den gjeve finalen
13/09/2020 PÅ 10:44