• Se US Open-oppgjøret mellom Casper Ruud og Mackenzie McDonald tirsdag 17.00 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Verdenstreer Karolina Plíšková fikk en grei start på årets meget spesielle US Open da hun slo Anhelina Kalinina 2-0 i sett. Tsjekkeren imponerte til tider med gnistrende returspill.
Etter kampen kunne man se Plíšková slå baller opp på de tomme tribunene inne på Arthur Ashe-stadionet. Den gjeve Grand Slam-turneringen spilles naturligvis uten tilskuere grunnet koronapandemien.
US Open
Vant sin første Grand Slam etter thrillerfinale
14/09/2020 PÅ 05:14
Normalt ser man ofte tennisspillere slå baller opp til publikum etter en seier. Det har også vært tradisjon i US Open. I år har arrangøren måttet ta grep for å bevare den «tradisjonen».
For da Plíšková siktet opp på tribunen etter kampslutt, forsøkte hun nemlig å treffe tre blinker som er plassert der. For hver av dem vinneren av en kamp i US Open treffer, vil 1000 amerikanske dollar doneres fra en sponsor av turneringen til en veldedighetskampanje drevet av det amerikanske tennisforbundet. Inntektene fra kampanjen går til drift av tennisskoler over hele USA. Pandemien har rammet både landet og idretten hardt.
1000 amerikanske dollar er for øvrig i underkant av 9000 norske kroner. Plíšková så ut til å slite med å treffe blinkene oppe på tribunen, men leverte i selve kampen.
Og forventningene til henne for resten av turneringen er store. Plíšková har aldri vunnet en Grand Slam, men hennes eneste finale kom nettopp på hardcourten i USA. Det ble imidlertid tap i 2016-finalen mot Angelique Kerber.
Øivind Sørvald, tennisekspert for Eurosport og idrettssjef i Norges tennisforbund, holdt henne som størst favoritt til å gå til topps før turneringen.
– Hun er en høyt ranket spiller, har en god serve og et stort spill. Litt usikkert fordi hun tapte i første runde i turneringen nå, men med serven sin og den raske banen, så er hun en farlig spiller, sa Sørvald.
US Open
Highlights | Alexander Zverev - Dominic Thiem
14/09/2020 PÅ 00:39
US Open
Dette er underdogen avhengig av for å vinne den gjeve finalen
13/09/2020 PÅ 10:44